αυτά περιλαμβάνουν γεύματα και δείπνα σε ιδιαίτερες τοποθεσίες. Η αναγνώριση της Ελληνικής Δημιουργικής Κουζίνας διεθνώς έχει οδηγήσει το catering να αγκαλιάσει και το fine dining στις υπηρεσίες που προσφέρει, εφόσον υπάρχουν πελάτες, είτε από τη χώρα μας είτε από το εξωτερικό, που επιζητούν επιλογές υψηλής γαστρονομίας σε μεγαλύτερη κλίμακα. Αφού διαπιστώνουμε πως υπάρχει ζήτηση για δημιουργικά πιάτα που προσφέρουν κάτι διαφορετικό σε μια εκδήλωση, εμείς μπορούμε να ανταποκριθούμε άψογα. Βεβαίως, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και την τάση προς τα vegan και vegetarian μενού που φαίνεται πως είναι αυξητική. Θα πρέπει να προσθέσω στις γενικότερες τάσεις στον κλάδο του catering και το food waste management που η εταιρεία μας έχει ενσωματώσει εδώ και χρόνια στις πράσινες πρακτικές της. Είστε στα ιδρυτικά μέλη της «Συμμαχίας για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων». Πείτε μας λίγα λόγια για το σκοπό και τη δράση της οργάνωσης. Ναι, είμαστε από τα ιδρυτικά μέλη της Συμμαχίας για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων, που συστάθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020. Μέσα στο πλαίσιο της Eταιρικής Kοινωνικής Eυθύνης, στηρίζουμε τη δράση της, προασπίζουμε τη μείωση της σπατάλης τροφίμων και είμαστε μέρος ενός συνόλου που βελτιώνει και αναδεικνύει τις καλές πρακτικές προς αυτήν την κατεύθυνση. Δημόσιες αρχές, επαγγελματικοί φορείς και επιχειρήσεις τροφίμων και εστίασης από όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας, οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, φορείς της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας - όλοι καλούμαστε από το πόστο μας να συμβάλλουμε στο σκοπό της Συμμαχίας, από την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μέχρι και τη διαμόρφωση πολιτικής για την πρόληψη και μείωση της σπατάλης τροφίμων στην Ελλάδα. Ποιες δράσεις στο event catering βοηθούν στην αποφυγή της σπατάλης τροφίμων; Ποιες πρακτικές ακολουθεί η Intercatering; Η Intercatering έχει υιοθετήσει δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ενσωματώνοντας βέλτιστες πρακτικές στις υπηρεσίες της, σχετικά με κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα. Οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν από προσεκτική αγορά και πλήρη αξιοποίηση των πρώτων υλών έως και προτάσεις στους πελάτες για μενού που μειώνουν την σπατάλη φαγητού. Εκτός από μέλος της «Συμμαχίας για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων», η προσπάθειά μας για την καταπολέμηση του food waste ενδυναμώνεται από τη συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Μπορούμε», ώστε να προσφέρεται το υψηλής ποιότητας αδιάθετο φαγητό των εκδηλώσεών μας σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Και είμαστε η μοναδική εταιρεία catering στην Ελλάδα που είναι μέλος του EPCAS (European Event Catering Association), που αναλαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των καλών πρακτικών στο θέμα της διαχείρισης του food waste. Πώς οραματίζεστε τον κλάδο του catering και πώς στοχεύετε να πάτε προς αυτή την κατεύθυνση; Έχουμε μια σταθερή αναπτυξιακή πορεία σε μια αγορά που επανέρχεται στα προ πανδημίας επίπεδα. Αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι η ποιοτική μας ανάπτυξη, με όρους βιώσιμους για την επιχείρηση, τους εργαζομένους της, το περιβάλλον και τους πελάτες. Η εταιρεία συνεχίζει να ηγείται της αγοράς, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες event catering αλλά και υπηρεσίες venue management για την παροχή ολοκληρωμένων προτάσεων. Έχουμε ήδη συνεργασίες με εξαίρετους χώρους όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για την υλοποίηση των εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα εκεί, έχουμε τη λειτουργία των δύο παραθαλάσσιων κορυφαίων χώρων εκδηλώσεων, του Ble Azure και Ble Pavillon στην παραλία του Αλίμου, το Κτήμα 48 στην Ανάβυσσο κ.ά. Βεβαίως, είναι μέσα στους στόχους μας η συνεργασία και με άλλους αξιόλογους χώρους. Αυτό όμως που είναι ένας αδιαπραγμάτευτος στόχος είναι η διατήρηση και η εξέλιξη του ήδη υψηλού επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών μας με επαγγελματισμό και υπευθυνότητα, όπως κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια. Και να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τις βιώσιμες δράσεις και πράσινες πρακτικές μας. Ήδη έχουμε εφαρμόσει μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στις εγκαταστάσεις μας και στις δραστηριότητές μας με τη χρήση ενεργειακά αποδοτικών συσκευών και με την εφαρμογή προγραμμάτων ανακύκλωσης. Σήμερα, βρισκόμαστε σε ένα σημείο που έχουμε μια υγιή επιχείρηση σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, επανδρωμένη από μια καλή και άρτια εκπαιδευμένη ομάδα. Σε κάθε περίπτωση, στον κλάδο του event catering, η εξέλιξη είναι επιβεβλημένη κατά μία έννοια. Βασικός στόχος μου για την εξέλιξη της εταιρείας είναι οι καλές συνεργασίες με ποιοτικούς όρους. Αυτό όμως που είναι ένας αδιαπραγμάτευτος στόχος είναι η διατήρηση και η εξέλιξη του ήδη υψηλού επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών μας με επαγγελματισμό και υπευθυνότητα, όπως κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια 29 ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2024 #33
RkJQdWJsaXNoZXIy ODAxNzc=