CSR & ESG REVIEW

CSR & ESG Review 25 πουπροέρχεται από υπεύθυνηυδατοκαλλιέργεια κατά το πρότυπο ASC , τα θαλασσινά προέρχονται από αειφόρο αλιεία πιστοποιη - μένη κατά το πρότυπο ΜSC , ενώ οι σοκολάτες και ο καφές ΙΚΕΑ φέρνουν την πιστοποίηση UTZ . Προέρχονται από βιώσιμες καλ - λιέργειες, που δημιουργούν καλύτερες ευκαιρίες διαβίωσης για τους παραγωγούς. Τέλος, εμπλουτίστηκε ησειράμε τα κεφτεδάκια, με νέα φυτικά κεφτεδάκια με ίδια γεύση με τα κλασικά κεφτεδάκια κρέατος, μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. «Για εμάς στην ΙΚΕΑ θεωρούμε ότι είναι υποχρέωσή μας η προστασία του περιβάλλοντος, η κοινωνική προσφορά και η εν - θάρρυνση του κόσμου για χρήση βιώσιμων προϊόντων για μια κα - λύτερη ζωήστοσπίτι», επεσήμανε η Νατάσα Χρηστοφή, Marketing Manager ΙΚΕΑ. Σε εταιρικό επίπεδο, η ΙΚΕΑ στην Ελλάδα έχει προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για μείωση σπατάλης νερού και ενέργειας στα καταστήματά της καθώς και ορθολογικής διαχείρισης απορ - ριμμάτων. Η ΙΚΕΑ, του Ομίλου Fourlis, έχει τοποθετήσει ειδικούς κάδους συλλογής ανακυκλώσιμων απορριμμάτων όπως χαρτί, μπαταρίες, αλουμίνιο κτλ. Παράλληλα, παρακολουθείται συστημα - τικά η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, πετρελαίου και φυσικού αερίου και πραγματοποιούνται απαραίτητες παρεμβάσεις με στόχο την αποδοτικότερη διαχείρισή τους και εφαρμόζονται συγκεκριμέ - νες πρακτικές για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, όπως η τοποθέτηση ψηφιακών αισθητήρων θερμότητας που προσαρ - μόζουν αυτόματα τη θέρμανση και ως εκ τούτου την κατανάλωση φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος. Στο επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η λειτουργία συστημάτων παραγωγής ενέργειας (φωτοβολταϊκό σύστημα) στις στέγες των κτιρίων της, με στόχο να είναι ενεργειακά αυτόνομα και σχεδιάζει να προχωρήσει σε το - ποθέτηση θέσεων φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, πέραν του καταστήματος ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκη που λειτουργεί ήδη. «Η ΙΚΕΑ, τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο και σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία, ως εταιρεία του Ομίλου Fourlis, λειτουργεί με γνώμονα τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Πραγμα - τοποιούμε συνεχώς νέες δράσεις με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, επιτυγχάνοντας κάθε φορά τους ετήσιους στόχους μας», ανέφερε ο Διονύσης Πυροβολισιάνος, Store Operations Manager ΙΚΕΑ. Με στόχο τη μείωση σπατάλης τροφίμων στα εστιατόρια ΙΚΕΑ, έχει εγκατασταθεί ηλεκτρονικόσύστημαμέτρησης και καταγραφής των τροφίμων που απορρίπτονται και συνδυαστικά με την εκπαίδευση τουπροσωπικού των εστιατορίων γύρωαπό την υπεύθυνηδιαχεί - ριση των τροφίμων, υπολογίζεται πως ησπατάλη τροφίμων θαμει - ωθεί κατά 30%. Παράλληλα, τα μαγειρικά έλαια προωθούνται για ανακύκλωση, ενώ στο κατάστημα ΙΚΕΑ Αεροδρόμιο γίνεται ορθή διαχείριση οργανικών απορριμμάτων, τα οποία προωθούνται για κομποστοποίηση. O Δημήτρης Σπυρίδης, In store IFB Manager ΙΚΕΑ, ανέφερε σχετικά: «Γνωρίζοντας τη σπουδαιότητα που έχει για τη σύγχρονη εποχή ο περιορισμός της σπατάλης τροφίμων, προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε και να ενθαρρύνουμε τον καταναλωτή προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά πρώτο μας μέλημα είναι να ξεκινή - σουμε από το “σπίτι” μας, τα εστιατόρια ΙΚΕΑ, εκπαιδεύοντας το προσωπικό μας και χρησιμοποιώντας χρήσιμαψηφιακά εργαλεία στις κουζίνες μας». Όλα τα παραπάνω παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων των μέσων. Η εκδή - λωση πιστοποιήθηκε ως ανθρακικά ουδέτερη, καθώς υπολογί - σθηκε και αντισταθμίστηκε το σύνολο των εκπομπών των αερίων της, με τη βοήθεια της Green Evolution A.E. Η ΙΚΕΑ θα συνεχίσει να προσφέρει οικονομικές λύσεις και να εμπνέει τους ανθρώπους να προχωρούν σε μικρές αλλαγές, ώστε να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα και να απολαύσουμε μια βιώσιμη ζωή στο σπίτι.

RkJQdWJsaXNoZXIy ODAxNzc=