22 RETAIL BUSINESS #715 | 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024 Retail ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ Νέα μπίρα ΑΛΦΑ, με θαλασσινό αλάτι ΑΘΗΝΑΪΚΉ ΖΥΘΟΠΟΙΊΑ: Μια πρωτότυπη δημιουργία παρουσίασε η Αθηναϊκή Ζυθοποιία στη HORECA 2024. Με γεύση εμπνευσμένη από την κοινή μας γη, χρυσαφένια, ευκολόπιοτη και δροσιστική, μας συστήθηκε η νέα μπίρα ΑΛΦΑ με θαλασσινό αλάτι. Η lager δημιουργία συνδυάζει την παραδοσιακή γεύση της ΑΛΦΑ με τους αρωματικούς λυκίσκους και εμπλουτίζεται με μια μικρή ποσότητα ανεπεξέργαστου θαλασσινού αλατιού από τις αλυκές Μεσολογγίου, αναβαθμίζοντας τη γεύση και ξυπνώντας αισθήσεις και… αναμνήσεις. Ο λόγος; Αναφερόμαστε στην εντυπωσιακή εικαστική ταυτότητά της εμπνευσμένη από τον τενεκέ της φέτας και την ελληνική ύπαιθρο. Η ΑΛΦΑ, που έκλεψε τις εντυπώσεις με την έμπνευσή της για το ποτό με θαλασσινό αλάτι, πυροδοτεί ξανά το ενδιαφέρον για την κατηγορία της μπίρας και μας θυμίζει όσα μας συνδέουν. Με την άνοιξη εν όψει, στόχος της είναι να δώσει το έναυσμα για στιγμές που μας ενώνουν, μέσα από νέες εμπειρίες, εικόνες και γεύσεις, που στο σύνολό τους δημιουργούν παρέες. Ellinikon Experience Park… Gold LAMDA DEVELOPMENT: Τη διεθνή πιστοποίηση βιωσιμότητας SITES σε επίπεδο Gold για νέες κατασκευές κατέκτησε το Ellinikon Experience Park της Lamda Development. Η μεγάλη ανάπλαση του Ελληνικού, που άνοιξε τις πύλες του τον Δεκέμβριο του 2021, είναι το πρώτο έργο στην κατηγορία του στην Ευρώπη με πιστοποίηση Sustainable SITES Initiative. Πρόκειται για μια βράβευση-ορόσημο, καθώς με την πιστοποίηση αυτή, το πάρκο -που σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο του Θ. Δοξιάδη- αναδεικνύεται σε αστικό πρότυπο βιωσιμότητας. Δύο νέα προϊόντα ΚΎΚΝΟΣ A.E.: Η Kyknos δίνει νέα γεύση στα ζυμαρικά παρουσιάζοντας στα ράφια των σούπερ μάρκετ την Basilico και τη Napoletana. Πρόκειται για δύο νέα προϊόντα στην κατηγορία των pasta sauces, οι οποίες συμπληρώνουν τη σειρά των σαλτσών φέτα, πικάντικη, μανιτάρι, ελιές και κανέλα-γαρύφαλλο, οι οποίες έχουν ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις. Η εταιρεία, συνεχίζοντας την πορεία εξέλιξής της μετά από μία 100ετία και πλέον στο χώρο, προσθέτει δύο απολαυστικές προτάσεις από 100% ελληνικές τομάτες και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, προσφέροντας μια πλούσια ποικιλία γεύσεων στη συγκεκριμένη κατηγορία. Οι σάλτσες Basilico και Napoletana φέρουν πιστοποίηση vegan και είναι χωρίς γλουτένη και συντηρητικά. Με άρωμα γυναίκας ELVIAL: Η Elvial γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη στις 11 Φεβρουαρίου, υπενθυμίζοντας τόσο τον καίριο ρόλο τους στην επιστημονική και τεχνολογική κοινότητα, όσο και την αξία της αύξησης της συμμετοχής τους σε αυτόν. Η Elvial θέτει ως προτεραιότητά της την υποστήριξη και την ενδυνάμωση των γυναικών επιστημόνων της, αναγνωρίζοντας τη σημαντική συνεισφορά, την επαγγελματική τους δέσμευση και την αφοσίωσή τους και τιμά την πολύτιμη συμβολή τους στην πολύπλευρη ανάπτυξη της εταιρείας, για ένα μέλλον χωρίς αποκλεισμούς. Μια «νόστιμη» συνεργασία PIZZA FAN: Η νέα σειρά MyBurger της Pizza Fan από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο είναι γεγονός. Γεύσεις που ιντριγκάρουν τον ουρανίσκο και μυστικές, αλλά συνάμα πρωτότυπες, συνταγές του γνωστού σεφ αλλάζουν τα δεδομένα για τους λάτρεις των burgers. Μπορείτε να δοκιμάσετε το νέο Cheeseburger με ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι και cheddar, το Bacon Dream Burger, το Italian με pesto mayo sauce, σαλάμι αέρος και παρμεζάνα, το Smokey BBQ, το Chicken Avocado, αλλά και πολλά άλλα με γεύσεις που καλύπτουν όλα τα γούστα. Nέα φάση «Brain zone» DELOITTE: Με μια εκδήλωση στην Πάτρα, παρουσία πλήθους εκπροσώπων της πολιτικής, επιστημονικής και επιχειρηματικής κοινότητας -μεταξύ άλλων και του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Ν. Φαρμάκη-, η Deloitte γιόρτασε το πέρασμα του Innovation Hub «Brainzone» στην επόμενη φάση του. Πρόκειται για το 1ο StartUp Acceleration Program για φοιτητές, αποφοίτους ή νεοφυείς επιχειρήσεις, που συγκέντρωσε 42 συμμετοχές start-ups. Τέσσερις ομάδες ξεχώρισαν και βραβεύτηκαν. Πρόκειται κατά σειρά για τις εφαρμογές Pop2See, eSKI, Luca Health και το σύστημα Aeroponics Hellas P.C. Στάση δροσιάς AQUA CARPATICA: Τις εντυπώσεις έκλεψε το Aqua Carpatica στη HORECA 2024. Το νερό από τα Καρπάθια Όρη, που φέρει 99 διεθνείς βραβεύσεις, συμμετείχε και φέτος στην κορυφαία συνάντηση επενδυτικών επιλογών και εξελίξεων για ξενοδοχεία και μαζική εστίαση. Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν πρώτοι, πριν από το λανσάρισμα στην ελληνική αγορά, τα Aqua Carpatica Flavored waters, σε τρεις γεύσεις: Λάιμ και Μέντα, Ροδάκινο-Μάνγκο, Σμέουρο. Οι στάσεις για λίγη δροσιά και πολλή απόλαυση ήταν αρκετές.
RkJQdWJsaXNoZXIy ODAxNzc=