¾ CAV. ΙΩΆΝΝΗΣ ΤΣΑΜΊΧΑΣ, ΠΡΌΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΪΤΑΛΙΚΟΎ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΊΟΥ ΑΘΉΝΑΣ: Η ΙΤΑΛΊΑ ΕΊΝΑΙ Ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΌΤΕΡΟΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΆ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΌΣ ΕΤΑΊΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΑΣ. .......................... 4 ¾ ΕΙΔΗ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ: ΠΟΙΟ ΤΑΙΡΙΆΖΕΙ ΣΕ ΚΆΘΕ ΣΥΝΤΑΓΉ;........................ 6 ¾ ΙΤΑΛΙΚΑ ΤΥΡΙΑ: ΤΑ ΚΑΛΎΤΕΡΑ ΣΕ ΌΛΟ ΤΟΝ ΚΌΣΜΟ............................. 10 ¾ O ΠΡΟΓΟΝΟΣ ΤΗΣ PIZZA: FOCACCIA, ΤΟ ΙΤΑΛΙΚΌ ΨΩΜΊ..................... 12 ¾ PIZZA: Ό,ΤΙ ΠΙΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΌ...................................................... 13 ¾ ΕΣΠΡΈΣΟ: ΓΙΑΤΊ ΕΊΝΑΙ ΤΌΣΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΌΣ;. ............................................ 14 Η ιταλική κουζίνα θεωρείται, καθόλου τυχαία, μια από τις γευστικότερες στον κόσμο και γιορτάζεται διεθνώς κάθε χρόνο στις 17 Ιανουαρίου. Η ημέρα αυτή δεν προέκυψε τυχαία. Είναι η μέρα της γιορτής του Αγίου Αντωνίου (Sant’ Antonio d’ Abate), ενός από τους δημοφιλέστερους αγίους στην Ιταλία και προστάτη των αλλαντοποιών και κρεοπωλών. Η ιταλική κουζίνα έχει τις ρίζες της γύρω στον 4ο αιώνα π.Χ. και διαμορφώθηκε μέσα από τις επιρροές της αρχαιοελληνικής και ρωμαϊκής κουζίνας, της βυζαντινής, της αραβικής και της νορμανδικής. Με την πάροδο των χρόνων και την εισαγωγή νέων συστατικών και ιδεών, η ιταλική γαστρονομία απέκτησε χαρακτηριστική ταυτότητα, εδραιώθηκε και διατηρεί μεγάλους θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Βασικό χαρακτηριστικό της κουζίνας των Ιταλών είναι οι ζύμες. Η κουζίνα τους διαθέτει μεγάλη γκάμα αρτοποιημάτων, γλυκών και αλμυρών. Και, φυσικά, διαθέτει μια ασυναγώνιστη ποικιλία ζυμαρικών, καθώς και δεκάδες συνταγές που αναδεικνύουν το καθένα από αυτά. Το ψάρι, το αυγό, τα κρεατικά, το ρύζι και τα τυριά, βασικά στοιχεία της μεσογειακής διατροφής, έχουν περίοπτη θέση στην ιταλική κουζίνα. Απλά και αγαπημένα συστατικά, που συνοδεύουν σχεδόν όλα τα ιταλικά πιάτα, είναι η ντομάτα, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, αρωματικά όπως η ρίγανη, ο βασιλικός και το δεντρολίβανο, επίσης τα μανιτάρια και το βαλσάμικο ξίδι. Επιπλέον, στην Ιταλία παρασκευάζεται μια σημαντική ποικιλία τυριών και γαλακτοκομικών προϊόντων. Συγκεκριμένα, η χώρα παράγει 600 διαφορετικούς τύπους, από τους οποίους οι 490 έχουν Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ), Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (PGI) και πιστοποίηση Παραδοσιακού Προϊόντος Διατροφής (Prodotto agroalimentare tradizionale). Το Retail Today τιμά και φέτος την Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας με τη συγκεκριμένη ειδική έκδοση, που μας θυμίζει πως το «una faccia una razza» μάλλον ισχύει και ως προς τις γευστικές συνήθειες και προτιμήσεις. RETAIL TODAY #4540 HMEΡΗΣΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΚΔΟΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΛΙΟΣ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΞΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΓΙΏΡΓΟΣ ΣΤΟΥΡΑΐΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ EΛΙΣΑΒΕΤ ΠΑΠΟΥΛΙΟΥ ΕΥΑ ΠΕΤΡΟΒΑ ΒUSINESS DEVELOPMENT MANAGER KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΛΙΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΓΙΑΣ MANAGERS RETAIL BUSINESS UNIT ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΛΙΟΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΥΛΗΣ ΓΙΩΤΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΥΜΙΑΝΟΣ ΕΞΩΦΥΛΛΟ XΡΗΣΤΟΣ Κ. ΠΟΥΛΑΚΗΣ ΣΕΛΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΚΩΣΤΑΣ ΚΡΙΚΟΣ ΥΠΕYΘΥΝΗ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ POΔΟΥΛΑ ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΠΗ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ISSN: 2732-804X Μικράς Ασίας 43, 152 33, Χαλάνδρι Τηλ: 210 77.12.400 | Fαχ: 210 77.85.097 e-mail: info@direction.gr | www.direction.gr ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ - ΕΤΑΙΡΟΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΛΙΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΊ ΔΕΥΤΈΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥH Το μεγαλείο της ιταλικής κουζίνας PAPALIOS MEDIA GROUP IKE
RkJQdWJsaXNoZXIy ODAxNzc=