RETAILTODAY SPECIAL EDITION - ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Η ιταλική κουζίνα στα forte της ¾ CAV. AVV. ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΑΜΙΧΑΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟ-IΤΑΛΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ: ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΠΙΟ ΑΓΑΠΗΤΉ ΚΟΥΖΊΝΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΉ.............4 ¾ TASTE ATLAS: 41 ΑΠΌ ΤΑ 50 ΚΑΛΎΤΕΡΑ ΖΥΜΑΡΙΚΆ ΣΤΟΝ ΚΌΣΜΟ ΕΊΝΑΙ ΙΤΑΛΙΚΆ. ................................................................6 ¾ ΙΤΑΛΙΚΆ ΤΥΡΙΆ: ΜΕΤΑΞΎ ΤΩΝ ΚΑΛΎΤΕΡΩΝ ΤΟΥ ΚΌΣΜΟΥ........... 12 ¾ ΕΣΠΡΕΣΟ: ΙΤΑΛΙΚΉ ΑΠΌΛΑΥΣΗ. ......................................................... 14 ¾ ΠΊΤΣΑ: Ό,ΤΙ ΠΙΟ ΙΤΑΛΙΚΌ....................................................................... 15 Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που η ιταλική κουζίνα θεωρείται μία από τις γευστικότερες στον κόσμο. Και ο λόγος αυτός εξηγεί την αδυναμία που της έχουμε και εμείς οι Έλληνες. Πρόκειται για τις πρώτες ύλες και την ποιότητά τους που την κάνουν τόσο ξεχωριστή. Όμως η πραγματική αριστοτεχνία πηγάζει από αυτό που οι ίδιοι οι Ιταλοί ονομάζουν cucina povera (φτωχή κουζίνα): τις γαστριμαργικές δημιουργίες που γεννήθηκαν στις κουζίνες των φτωχών γεωργών και των κτηνοτρόφων με ό,τι τους έδινε η γη. Αυτή η ιστορία συνέβη με τον ίδιο τρόπο στην Ελλάδα, όπως και σε πολλές άλλες χώρες, που αναγκάστηκαν να ανακαλύψουν τις γευστικές ιδιότητες των λαχανικών, των σπόρων και των ριζών. Και όλη αυτή η ιστορία είχε ξεκινήσει πολύ πριν τα μπαχαρικά να κάνουν την εμφάνισή τους από την Ασία. Η ιταλική κουζίνα αποτελεί ένωση της αρχαίας ελληνικής, ρωμαϊκής, βυζαντινής, εβραϊκής, αραβικής και νορμανδικής κουζίνας. Οι πατάτες, οι ντομάτες, το καλαμπόκι και οι πιπεριές -υλικά που τη χαρακτηρίζουν μέχρι και σήμερα- προστέθηκαν κατά τον αποικισμό της Αμερικής. Τα πιο πολλά πιάτα αποτελούνται από τέσσερα έως οχτώ υλικά, ενώ οι περισσότερες συνταγές βασίζονται στην ποιότητα των υλικών και όχι στην πολυπλοκότητά τους, αφού είναι σπιτικές. Δεν έχουν δημιουργηθεί από κάποιον σεφ σε μια κουζίνα εστιατορίου, αλλά από κάποια… μαμά ή γιαγιά! Η Διεθνής Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας είναι μια καλή ευκαιρία για να γνωρίσει κανείς όλα όσα την κάνουν ξεχωριστή και τα μικρά αυτά τρικ που την απογείωσαν. Γιατί ιταλική κουζίνα δεν είναι μόνο πίτσα και ζυμαρικά· είναι κυρίως οι πρώτες ύλες της. Το Retail Today τιμά την Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας με τη συγκεκριμένη ειδική έκδοση, που μας θυμίζει γιατί κανείς δεν λέει όχι σε ένα ιταλικό πιάτο. RETAIL TODAY #4768 HMEΡΗΣΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΚΔΟΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΛΙΟΣ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΞΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΓΙΏΡΓΟΣ ΣΤΟΥΡΑΐΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ EΛΙΣΑΒΕΤ ΠΑΠΟΥΛΙΟΥ ΕΥΑ ΠΕΤΡΟΒΑ BENETIA ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΒUSINESS DEVELOPMENT MANAGER KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΛΙΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΓΙΑΣ ACCOUNT MANAGEMENT TEAM ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ ΑΓΑΘΗ ΖΟΡΜΠΑ ΜΠΑΜΠΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΙΡΟΥΝΗΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΥΛΗΣ ΓΙΩΤΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΥΜΙΑΝΟΣ ΕΞΩΦΥΛΛΟ XΡΗΣΤΟΣ Κ. ΠΟΥΛΑΚΗΣ ΣΕΛΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΚΩΣΤΑΣ ΚΡΙΚΟΣ ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ & ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΒΑΡΙΑ ΔΡΟΥΓΑ ΡΟΔΟΥΛΑ ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ ΓΙΩΤΑ ΜΠΡΙΛΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΠΗ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ISSN: 2732-804X Μικράς Ασίας 43, 152 33, Χαλάνδρι Τηλ: 210 77.12.400 | Fαχ: 210 77.85.097 e-mail: info@direction.gr | www.direction.gr ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ - ΕΤΑΙΡΟΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΛΙΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΊ ΔΕΥΤΈΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥH PAPALIOS MEDIA GROUP IKE Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου εδώ.

RkJQdWJsaXNoZXIy ODAxNzc=