Στις 11 Ιουνίου αναδεικνύονται οι «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας»

Ξεκίνησε η ψηφοφορία για την «Επιχείρηση της Χρονιάς»

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για την Τελετή Απονομής για τους «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 2018». Η DIRECTION BUSINESS NETWORK διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά τον ετήσιο θεσμό για την εγχώρια επιχειρηματικότητα, με πάγιο στόχο και επιδίωξη την στήριξη και επιβράβευση των υγιών δυνάμεων της αγοράς.

Για ακόμη μια φορά η διοργάνωση τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και του ΣΕΒ ενώ φέτος έχει και την υποστήριξη της Τράπεζας Πειραιώς. Η Τελετή Απονομής θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Banquet) και το παρών αναμένεται να δώσουν 600 περίπου υψηλόβαθμα στελέχη της εγχώριας επιχειρηματικής σκηνής, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και του πολιτικού χώρου, ακαδημαϊκοί και δημοσιογράφοι.

Στην Τελετή θα βραβευθούν οι:

 • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
 • GREEK BUSINESS CHAMPIONS, οι επιχειρήσεις που κατά το 2016 πέτυχαν αύξηση κύκλου εργασιών άνω του 20% και ταυτόχρονα αύξηση κερδών προ φόρων άνω του 20%.
 • ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΛΑΔΩΝ, οι κορυφαίες επιχειρήσεις των βασικών κλάδων της οικονομίας.
 • ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ επιχειρήσεις σε ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ, ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ και TURNAROUND BUSINESS και η
 • ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Το κορυφαίο βραβείο της διοργάνωσης  «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ», θα αναδειχθεί από ψηφοφορία που διεξάγεται μεταξύ 6.500 υψηλόβαθμων στελεχών των μεγαλύτερων ελληνικών επιχειρήσεων. Η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει και οι υποψήφιες 20 επιχειρήσεις που απαρτίζουν τη λίστα ψηφοφορίας, επιλέχθηκαν από Ειδική Επιτροπή Βραβεύσεων, με βάση τα οικονομικά τους αποτελέσματα για το 2016 και την εν γένει πορεία τους στο ελληνικό επιχειρηματικό γίγνεσθαι. Δεν έχουν συμπεριληφθεί Τράπεζες, Εταιρείες του Δημοσίου, Ασφαλιστικές Εταιρείες και Εταιρείες Συμμετοχών.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως τα βραβεία βασίζονται στα δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία που παρουσιάζει η έκδοση «Ισχυροί της Ελληνικής Οικονομίας» της Direction Βusiness Network, η οποία και θα διανεμηθεί στην Τελετή Απονομής τη Δευτέρα 11 Ιουνίου.

Συνεργασία µε την FIΒΑ για το Final 4 της Αθήνας

Η Direction Business Network και το περιοδικό «ΑllStar Basket» ανέλαβαν, για λογαριασμό της FIBA και της διοργάνωσης Basketball Champions League, τη δημιουργία, επιμέλεια και έκδοση δύο πολυτελών εκδόσεων, που θα μοιραστούν στους επίσημους προσκεκλημένους, στους εκπροσώπους του Τύπου καθώς και στους θεατές οι οποίοι θα δώσουν το παρών στο Final 4 του Basketball Champions League στην Αθήνα (ΟΑΚΑ), από 4 έως 6 Μαΐου.

Η συντακτική ομάδα του μοναδικού περιοδικού για το μπάσκετ, του »ΑllStar Basket», ανέλαβε τη δημοσιογραφική δουλειά του Media Guide και το Official Programme (δίγλωσση έκδοση – αγγλικά/ελληνικά), που περιλαμβάνει την πλήρη παρουσίαση των τεσσάρων ομάδων οι οποίες παίρνουν μέρος στο Final 4,  χαιρετισμούς εκπροσώπων επισήμων φορέων και συγκεκριμένα της Διεθνούς Ομοσπονδίας, της Ελληνικής Ομοσπονδίας, του ΕΣΑΚΕ καθώς και της ΑΕΚ και θα διανεμηθεί στους χιλιάδες φιλάθλους που θα γεμίσουν το ΟΑΚΑ την Παρασκευή και την Κυριακή.

Στο Media Guide, το οποίο κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις, μία στην αγγλική γλώσσα και μία στην ελληνική, περιλαμβάνονται επίσης στατιστικά στοιχεία της φετινής αγωνιστικής περιόδου του Basketball Champions League, αποτελέσματα όλων των αγώνων, παρουσίαση της πόλης των Αθηνών, που φιλοξενεί την τελική φάση της διοργάνωσης, καθώς και του ΟΑΚΑ, στο οποίο θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις.

Η έκδοση φιλοξενεί, επίσης, χρηστικές πληροφορίες για τους εκπροσώπους του Τύπου όσον αφορά τις ώρες προπονήσεων, αγώνων, συνεντεύξεων Τύπου και των υπόλοιπων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Final 4. Το Basketball Champions League διεξάγεται για δεύτερη συνεχή χρονιά με μεγάλη επιτυχία.

Στο  φετινό Final 4 έχουν προκριθεί η ΑΕΚ, η ισπανική Μούρθια, η γαλλική Μονακό και η γερμανική Λούντβιχσμπουργκ.  Την Παρασκευή 4 Μαΐου διεξάγονται οι ημιτελικοί μεταξύ Μονακό-Λούντβιχσμπουργκ (6.30 μ.μ.) και ΑΕΚ-Μούρθια (9.30 μ.μ.), ενώ την Κυριακή 6 Μαΐου διεξάγονται οι τελικοί. Στις 5.30 μ.μ. ο αγώνας για την 3η θέση μεταξύ των δύο χαμένων του ημιτελικών και στις 8.30 μ.μ. ο μεγάλος τελικός μεταξύ των δύο νικητών των ημιτελικών.

Direction Βusiness Network: Νέα διεθνής συνεργασία με την Nexus Communication

Στρατηγική συμμαχία με την ηγετική σε παγκόσμιο επίπεδο Nexus Communication, με στόχο την ανάπτυξη νέων έντυπων και online προϊόντων για την αγορά του fleet management και του mobility.

Η ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και με αναπτυξιακή προοπτική αγορά του fleet management στην Ελλάδα αποτελεί τη νέα κατηγορία που εντάσσεται στους κλάδους που καλύπτει δημοσιογραφικά η Direction Business Network, ηγέτιδα εταιρεία στην ελληνική αγορά του κλαδικού και ειδικού Τύπου.

Το νέο αυτό επιχειρηματικό εγχείρημα πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Nexus Communication, η οποία με έδρα το Βέλγιο αποτελεί leader στον τομέα της business to business ενημέρωσης αναφορικά με θέματα διαχείρισης εταιρικών στόλων και mobility σε διεθνές επίπεδο. Η συνεργασία αναμένεται να περιλαμβάνει την ανάπτυξη νέων προϊόντων, τόσο σε ψηφιακή όσο και σε έντυπη μορφή, καθώς και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, εκδηλώσεων και διοργανώσεων με ειδικό προσανατολισμό στην ελληνική αγορά.

Προτεραιότητα της Nexus Communication είναι να προσφέρει άμεσα και έγκαιρα τις πιο εξελιγμένες και εξειδικευμένες γνώσεις στους συνεργάτες, τους αναγνώστες και τους πελάτες της. Σε αυτό το πλαίσιο, πάγια δέσμευσή της είναι η αναζήτηση τρόπων προσφοράς επικοινωνιακών λύσεων υψηλότατης αξίας. Προκειμένου, λοιπόν, να ανταποκριθεί στις ανάγκες των αναγνωστών της για πληροφόρηση, έχει δημιουργήσει αυθεντικές επικοινωνιακές πλατφόρμες που φέρνουν κοντά διαφορετικές αλλά συμπληρωματικές μορφές ενημέρωσης (περιοδικά, websites και εκδηλώσεις).

H αρχή έγινε τον Δεκέμβριο του 1997 με το περιοδικό Fleet Εurope, που σήμερα έχει εξελιχθεί στην πλέον σημαντική πλατφόρμα media για τους leaders της αγοράς fleet & mobility σε διεθνές επίπεδο. Η πλατφόρμα αυτή συνοδεύει τα τελευταία 20 χρόνια τη διεθνοποίηση της πρακτικής του fleet management, καταγράφοντας τον παλμό του κλάδου. Σήμερα, πέραν του περιοδικού περιλαμβάνει σχετική ιστοσελίδα και ηλεκτρονικά newsletters (Fleet Europe Digest, Smart Mobility Digest, Remarketing Digest και Fleet Europe Exclusive). Eπίσης, κάθε χρόνο προχωρά στην έκδοση του «Fleet Europe Taxation Guide», καταγράφοντας τα δεδομένα για τη φορολόγηση οχημάτων σε 29 χώρες στην Ευρώπη αλλά και του «Fleet Europe Directory», που περιλαμβάνει λεπτομέρειες και στοιχεία για όλους τους διεθνείς παίκτες στην αγορά του fleet management. Ακόμη, σε ετήσια βάση επιλέγει μια γεωγραφική ζώνη, η οποία αποτελεί το κεντρικό θέμα της έκδοσης «Guide to Fleet Management», την οποία επιμελείται.

Από το 2013 έχει παρουσιάσει και την πλατφόρμα Global Fleet, που είναι αφιερωμένη σε fleet & mobility managers με παγκόσμιες αρμοδιότητες και ευθύνες και προσφέρει τις απαραίτητες πληροφορίες για τη βελτιστοποίηση ενός εταιρικού στόλου οχημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο. Περιλαμβάνει, επίσης, σχετική ιστοσελίδα, ηλεκτρονικά newsletters (Global Fleet Digest, Global Fleet Focus Digest και Global Fleet Exclusive) και ειδικές εκδόσεις της σειράς «Guide to Fleet Management» για συγκεκριμένες αγορές.

Επίσης, από το 2010 έχει λανσάρει το brand Smart Mobility Management. Πρόκειται για την κορυφαία πλατφόρμα media στην Ευρώπη για επαγγελματίες ενεργούς στο χώρο του mobility. Προσφέρει insights και παρουσιάζει τις τάσεις που διαμορφώνουν τον κόσμο του ταξιδιού, του fleet και της μετακίνησης για την εργασία.

Σημαντικό κομμάτι της δραστηριότητας της Νexus είναι και οι δύο πολύ σημαντικές εκδηλώσεις που διοργανώνει σε ετήσια βάση. Συγκεκριμένα, υπό τη σκέπη του Fleet Europe, πραγματοποιείται η εκδήλωση Fleet Europe Forum & Awards, που συγκεντρώνει τη διεθνή κοινότητα του fleet management, αναδεικνύει τα θέματα που απασχολούν τους ανθρώπους του χώρου και επιβραβεύει τα σημαντικά επιτεύγματα που έχουν καταγραφεί στην αγορά. Επίσης, κάθε καλοκαίρι διοργανώνεται από την Global Fleet, σε συνεργασία με την Automotive Fleet, στις HΠΑ, το Global Fleet Conference, το μοναδικό πραγματικά παγκόσμιο event στο χώρο του fleet management, στις εργασίες του οποίου συμμετέχουν 200 στελέχη από 6 διαφορετικές ηπείρους.

H Caroline Thonnon και ο Thierry Degives, CEO’s της Nexus Communication ανέφεραν σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με την Direction Βusiness Network και την βλέπουμε να εξελίσσεται σε μέλος του Fleet Europe Network. Το δίκτυο μας περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας media με παρουσία στους χώρους του fleet και του mobility σε όλη την Ευρώπη και η Direction Βusiness Network θα αποτελεί τον μοναδικό μας συνεργάτη στην Ελλάδα, μια αναπτυσσόμενη και αυξανόμενα ενδιαφέρουσα αγορά για το Ευρωπαϊκό κοινό»

Η συνεργασία με τη Nexus Communication ενδυναμώνει ακόμη περισσότερο την Direction Business Network, η οποία με πάνω από 30 έντυπους και ηλεκτρονικούς τίτλους, έντονη διαδικτυακή παρουσία και καταξιωμένες από τον ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο διοργανώσεις και εκδηλώσεις, προσφέρει καθημερινά έγκυρη, αντικειμενική, αξιόπιστη και σφαιρική πληροφόρηση, διαδραστική επικοινωνία και πολύτιμα εργαλεία δουλειάς στα επιχειρηματικά στελέχη, τους Opinion Leaders και Decision Makers των κλάδων που καλύπτει

BusinessNews Magazine: Κυκλοφόρησε το 2ο τεύχος

Κυκλοφόρησε ήδη το 2ο κατά σειρά τεύχος του μηνιαίου περιοδικού, Business News Μagazine.

Με την υπογραφή του Βusinessnews.gr, της συντακτικής ομάδας τηςDirection Business Network και με την αρωγή σημαντικών εξωτερικών συνεργατών, στοχεύει στην ανάδειξη των πρωταγωνιστών του επιχειρείν που κάνουν τη «διαφορά» και συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Στo 2ο τεύχος φιλοξενείται συνέντευξη του καθ. Alfredo De Μassis διεθνώς αναγνωρισμένου ειδικού σε θέματα οικογενειακών επιχειρήσεων, του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, του Ομίλου FF Group,  που είναι παράδειγμα επιτυχημένης οικογενειακής επιχείρησης αλλά και αποτελεσματικής ηγεσίας και διαδοχής, ενώ παρουσιάζονται συνοπτικά κάποιες ιστορίες διαδοχής οικογενειακών επιχειρήσεων.

Περιλαμβάνεται ακόμα συνέντευξη του Υφυπουργού Στέργιου Πιτσιόρλα,αρμόδιου, μεταξύ άλλων, για την προσέλκυση στρατηγικών επενδύσεων στη χώρα. Τις συνεντεύξεις συμπληρώνουν οι νέοι έλληνες επιχειρηματίες Θοδωρής Αναγνωστόπουλος και Αντώνης Σαμοθράκης και η κ. Αθηνά Νικολαΐδου, country manager του Coty Professional Beauty.

Παρουσιάζονται οι καλύτερες γυναίκες CEOs διεθνώς, ο κλάδος των ασφαλειών με τα οικονομικά του στοιχεία, των καλύτερων αεροπορικών εταιρειών για επαγγελματικά ταξίδια και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, το «πιο δημοφιλές ελληνικό brand», σε infographic. Το τεύχος συμπληρώνει ενδιαφέρουσα αρθρογραφία αλλά και επιχειρηματικά νέα.

Το περιοδικό, αποστέλλεται σε 5.000 υψηλόβαθμα στελέχη και επικεφαλής των 1.500 μεγαλύτερων επιχειρήσεων της ελληνικής αγοράς, καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται ενεργά για τις εξελίξεις και τις τάσεις στο σύγχρονο επιχειρείν εντός και εκτός συνόρων. Περιλαμβάνει παρουσιάσεις εταιρειών, κλαδικές έρευνες, αποκλειστικές συνεντεύξεις CEO’s, απόψεις και ρεπορτάζ καθώς και αναδρομές σε ιστορικές ελληνικές επιχειρήσεις, καλύπτοντας ευρύ φάσμα της εγχώριας και διεθνούς επιχειρηματικότητας.

Με οδηγό την πεποίθηση πως μόνο η υγιής επιχειρηματικότητα μπορεί να αποτελέσει καταλύτη για την Ανάπτυξη, το BusinessNews Μagazine αποτελεί το νέο εγχείρημα της Direction Business Network, συμπληρώνοντας την προσπάθειά της για στήριξη του Επιχειρείν στη χώρα μας με το επιχειρηματικό portal ΒusinessNews.gr, την ετήσια έκδοση «Οι Ισχυροί της Ελληνικής Οικονομίας», και το θεσμό βραβεύσεων «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας».

Business News Magazine – Η Ηγεσία στην πρώτη σελίδα

Το Business News Magazine είναι η νέα εκδοτική προσπάθεια της Direction Business Network. Πρόκειται για μια μηνιαία έκδοση, με έμφαση στην ελληνική και διεθνή επιχειρηματική σκηνή, που απευθύνεται σε υψηλόβαθμα στελέχη και επικεφαλής των κορυφαίων επιχειρήσεων. Αποστέλλεται κάθε μήνα σε 5.000 υψηλόβαθμα στελέχη και επικεφαλής των 1.500 μεγαλύτερων επιχειρήσεων της ελληνικής αγοράς, καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται ενεργά για τις εξελίξεις και τις τάσεις στο σύγχρονο επιχειρείν εντός και εκτός συνόρων.

Το νέο περιοδικό δημιουργήθηκε με την υπογραφή του businessnews.gr και της συντακτικής ομάδας της Direction Business Network και με την αρωγή αναγνωρισμένων εξωτερικών συνεργατών έχει βασικό στόχο να αναδείξει τους πρωταγωνιστές του εγχώριου επιχειρείν που κάνουν τη «διαφορά» και συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Πρόκειται για μία έκδοση με υψηλά αισθητικά κριτήρια και tabloid διαστάσεις που περιλαμβάνει παρουσιάσεις εταιρειών, κλαδικές έρευνες, αποκλειστικές συνεντεύξεις και αναδρομές σε ιστορικές ελληνικές επιχειρήσεις. Αλλά όχι μόνο, καθώς στις σελίδες του οι αναγνώστες θα βρουν νέα από τη διεθνή επιχειρηματική σκηνή, εξελίξεις της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και του start-up οικοσυστήματος, απόψεις και ρεπορτάζ, που το καθιστούν ένα πολύτιμο «εργαλείο» στα χέρια κάθε σύγχρονου ανθρώπου του επιχειρείν.

Το νέο εκδοτικό εγχείρημα έρχεται να συμπληρώσει το επιχειρηματικό portal Businessnews.gr, την ετήσια έκδοση «Οι Ισχυροί της Ελληνικής Οικονομίας» και το θεσμό βραβεύσεων «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας», στην προσπάθεια στήριξης της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Οι νικητές των RetailBusiness Awards 2017

Η αλυσίδα Σκλαβενίτης αναδείχθηκε Retailer της Χρονιάς, ενώ ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου FF Group, τιμήθηκε με τη διάκριση του Retail Manager 2017, στη 16η Τελετή Απονομής της διοργάνωσης των RetailBusiness Awards, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία περισσοτέρων των 600 στελεχών της αγοράς του Λιανεμπορίου, της Βιομηχανίας και της Επικοινωνίας, καθώς και εκπροσώπους του πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου. Παρουσιαστές της βραδιάς ήταν ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης και η αθλήτρια και παρουσιάστρια Δώρα Παντέλη. 

Τα RetailBusiness Awards 2017, με το moto «Retail: Ισχυρός Πυλώνας Ανάπτυξης», για ακόμη μια χρονιά επιβράβευσαν τις υγιείς δυνάμεις του Ελληνικού Λιανικού Εμπορίου και της Βιομηχανίας και κατέδειξαν έμπρακτα την πίστη τους στη δυναμική και τις δυνατότητες του κλάδου. Πάγια, άλλωστε, επιδίωξη των βραβείων είναι να αναγνωρίζονται εκείνοι που οδηγούν τον κλάδο όλο και πιο μπροστά, αποδεικνύοντας πως το Λιανεμπόριο παραμένει ισχυρό μπροστά στις προκλήσεις και οδηγεί τις εξελίξεις.

Πέρα από τις μεγάλες διακρίσεις της Σκλαβενίτης και του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, που αναφέρθηκαν, στην 16η Τελετή Απονομής των RetailBusiness Awards δόθηκαν επίσης τα παρακάτω βραβεία:

 • P.O.P Star: Wind (Διαδραστικές Οθόνες)
 • Retail Franchisor: AB Bασιλόπουλος (ΑΒ Shop & Go)
 • Retail Store Ένδυση – Υπόδηση: Ιntersport (The Mall Athens, Μαρούσι)
 • Retail Store Eστίαση: ΒLE (Αγίας Σοφίας 19, Θεσσαλονίκη)
 • Retail Coffee Store: Flocafé (Κυριαζή 40 & Κασσαβέτη, Πύργος Κηφισιάς)
 • Retail Store Hλεκτρικά & Ηλεκτρονικά Είδη: Πλαίσιο (The Mall Athens, Μαρούσι)
 • Retail Store Supermarket: AB Bασιλόπουλος (Μητροπόλεως 72, Αθήνα)
 • Retailer Mobile App: Εθνική Τράπεζα (i-bank pass)
 • E-Commerce Mobile App: Tράπεζα Πειραιώς (winbank mobile app)
 • Ε-Retailer: Public (www.public.gr)
 • Social Media Retail Strategy: Πλαίσιο (Σχολική Καμπάνια 2017 – Για μαθητές που φεύγουν μπροστά)
 • Retail Campaign: ΑΒ Βασιλόπουλος – J. Walter Thompson Athens («Γιατί εδώ»)
 • CSR Retail Strategy: Wind (Σίκινος)

Σημειώνεται πως φέτος οι νικητές αναδείχθηκαν μετά την αξιολόγηση και ψηφοφορία ευρύτατης επιτροπής αξιολόγησης, στην οποία συμμετείχαν -για πρώτη φορά- εκπρόσωποι 18 θεσμικών φορέων της ελληνικής αγοράς (ΣΕΒΤ, IFES, ΕΣΒΕΠ, ΕΣΕΕ, GRECA, ΣΔΕ, Σύνδεσμος Franchise Ελλάδος, ΣΕΛΠΕ, ΣΕΒ, ΙΕΛΚΑ, European Communication Institute, IAB Hellas, ΣΕΠΟΑ, ΕΔΕΕ, ΙΠΕ, ECR Hellas, ΕΙΜ και Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ), επικεφαλής εταιρειών μετρήσεων και ερευνών (GFK, ΙRI, Nielsen) και αναγνωρισμένοι εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού χώρου, με την KPMG να αποτελεί και φέτος τον Ελεγκτικό Φορέα της Διοργάνωσης.

Επιπλέον, Τιμητικό Βραβείο δόθηκε στον Διαμαντή Μασούτη, Πρόεδρο και Ιδρυτή της Διαμαντής Μασούτης, για την πολυετή και σημαντική συνεισφορά του στο Ελληνικό Λιανεμπόριο.

Προμηθευτές της Χρονιάς, βάσει της έρευνας που πραγματοποίησε για μία ακόμα φορά, αποκλειστικά για το περιοδικό RetailBusiness και την Direction Business Network το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αναδείχθηκαν οι Johnson & Johnson Hellas Καταναλωτικά Προϊόντα (Non Food), Green Cola Hellas (Food & Drink), LG Electronics (Λευκές – Μαύρες Συσκευές) και Westnet Distribution (Τεχνολογία).

Στο χαιρετισμό του ο Εκδότης της Direction Business Network, κ. Βαγγέλης Παπαλιός, σημείωσε πως «η επιτυχία και η μακροβιότητα των RetailBusiness Awards βασίζεται στην μοναδική και πάγια αρχή τους: να στηρίζουμε και να τιμάμε τις Αξίες και τους Άριστους, όλους εσάς που οδηγείτε τον κλάδο μπροστά».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά « «Retail: Iσχυρός πυλώνας ανάπτυξης» είναι το motto μας φέτος και, φυσικά, δεν το επιλέξαμε τυχαία… Οι δικές σας κινήσεις, οι δικές σας επενδύσεις, η δική σας πορεία το έχουν κάνει πραγματικότητα. Εσείς έχετε κατορθώσει το Retail να αποτελεί δυναμικό Πυλώνα Ανάπτυξης για την Ελλάδα… Είναι τιμή και χαρά μας να συμπορευόμαστε στο πλευρό σας». Όσον αφορά τις εξελίξεις στην αγορά τόνισε πως «το Λιανεμπόριο και η Βιομηχανία «κινούνται» συνεχώς και τα χρόνια που έρχονται θα φέρουν νέες εξελίξεις, που θα έχουν τρομερό ενδιαφέρον.  Η αγορά ανακαλύπτει τους τρόπους να συμβαδίζει με τις διεθνείς εξελίξεις, τις νέες τάσεις και τις καινούριες τεχνολογίες. Παράλληλα δείχνει πως μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής αγοράς με απόλυτη επιτυχία. Ακριβώς, επειδή, «κινείται»  και εξελίσσεται συνεχώς…». Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε πως  φέτος το σύνθημα της διοργάνωσης ήταν η φράση «Motus Semper» και απηχεί εκτός από την φιλοσοφία του κλάδου και την περίοδο ενίσχυσης και ανανέωσης του θεσμού, που έχει ξεκινήσει.

Η διοργάνωση

Τα RetailBusiness Awards 2017 διοργανώθηκαν από την Direction και το περιοδικό RetailBusiness και πραγματοποιήθηκαν, όπως κάθε χρονιά, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Διοργανώθηκαν σε συνεργασία με την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) και το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), ενώ η KPMG Ορκωτοί Ελεγκτές Α.Ε. αποτέλεσε για 11η συνεχή χρονιά τον ελεγκτικό φορέα της διοργάνωσης, διασφαλίζοντας την εγκυρότητα της διαδικασίας.

Μάλιστα, θα πρέπει να σημειωθεί πως για ένατη συνεχή χρονιά η διοργάνωση των βραβείων ήταν ανθρακικά ουδέτερη. Πιο συγκεκριμένα, η Green Evolution υπολόγισε τις σχετικές εκπομπές, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο GreenHouse Gas Protocol. Αυτές τις αντιστάθμισε πλήρως, σύμφωνα με τους κανόνες του σχήματος πιστοποίησης CO₂ Neutral Seal, με δικαιώματα άνθρακα επαληθευμένα βάσει του προτύπου Verified Carbon Standard, εκδίδοντας και το σχετικό πιστοποιητικό.

Τη διοργάνωση στήριξαν οι Wind, Μασούτης, BestPrice.gr, West, Σκλαβενίτης, Beiersdorf, Evin Intzoglou, Zazoo (Χορηγοί), ΑΒ Βασιλόπουλος (Χορηγός κατηγορίας Προμηθευτής της Χρονιάς Food & Drink – Non Food), Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Lavaza, Coca-Cola Τρία Έψιλον, Asset Ogilvy Public Relations, The Design Agency, Image Pro, Green Evolution, Music4Media, Flex Book, Future Models Management, GWC Ελληνικά Κελλάρια Οίνων, Vision (Official Partners), Pressious Arvanitidis (Χορηγός Εκτυπώσεων), Polichromo (Χορηγός Ψηφιακών Εκτυπώσεων) Mass Courier (Χορηγός Διανομών), KPMG (Ελεγκτικός Φορέας) και eventora (Registration Platform).

Χορηγοί διαδικτυακής επικοινωνίας ήταν τα Advertising.gr, BusinessNews.gr και Euro2day.gr, ενώ χορηγός τηλεοπτικής επικοινωνίας το SBC. 

Στον Βαγγέλη Παπαλιό το βραβείο «Βλάσσης Σωκρατίδης»

Σημαντική αναγνώριση για τον εκδότη της Direction στην 34η απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας «Αθανασίου Βασ. Μπότση»

Παρουσία της πολιτειακής ηγεσίας, πλήθους πολιτικών προσώπων και του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου. πραγματοποιήθηκε η 34ηαπονομή των δημοσιογραφικών βραβείων του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας «Αθανασίου Βασ. Μπότση» την Τετάρτη  17 Ιανουαρίου 2018, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής. Μεταξύ άλλων, περιλαμβανόταν και το ειδικό βραβείο «Βλάσσης Σωκρατίδης», που θεσμοθετήθηκε το 2013 στη μνήμη του αειμνήστου πρώην Προέδρου της ΕΔΙΠΤ Βλάσση Σωκρατίδη.

Το βραβείο αυτό απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο της ΕΔΙΠΤ  κ. Μιχάλη Σαββάκη στο Μέλος της Ένωσης και εκδότη της Direction  κ. Βαγγέλη Παπαλιό για την πολύχρονη δημοσιογραφική – εκδοτική  του  διαδρομή, την πλουραλιστική αρθρογραφία του και την μεγάλη κοινωνική και πολιτιστική του δραστηριότητα

Ο Βαγγέλης Παπαλιός έχει συμπληρώσει 34 έτη στον κλάδο των εκδόσεων. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1984 στην COMPUPRESS Α.Ε. και από το 1985 ήταν υπεύθυνος στις εκδόσεις «Computer για όλους» και «Pixel».

Tο 1993 ίδρυσε την DIRECTION ενώ το 2014 δημιουργήθηκε η DIRECTION BUSINESS NETWORK, με την έλευση στο εταιρικό σχήμα της δεύτερης γενιάς.

Είναι εκδότης πολλών γνωστών περιοδικών, ηλεκτρονικών εκδόσεων και ιστότοπων για τον χώρο των επιχειρήσεων αλλά και του αθλητισμού, όπως τα ADBUSINESS, ADBOOK, RETAIL BUSINESS, ESTETICA HELLAS, ALLSTAR BASKET, CSR REVIEW, BUSINESSTODAY, RETAILTODAY, ΙΣΧΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΒUSINESSNEWS.GR.

Επίσης, η εταιρεία διοργανώνει, πολύ σημαντικούς θεσμούς για το ελληνικό επιχειρείν όπως τα “RETAILBUSINESS AWARDS”, Οι πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας και HAIR AWARDS, ενώ πρόσφατα ανέλαβε τον διεθνή θεσμό PRODUCT OF THE YEAR.

Είναι παντρεμένος με την Πηνελόπη Χατζηδημητρίου και έχει τρία παιδιά τον Κωνσταντίνο, τον Γιώργο και την Νατάσσα.

Προϊόν της Χρονιάς: Ο καταξιωμένος θεσμός στην Ελλάδα από την Direction

Την αντιπροσώπευση του θεσμού Voted Product of the Year αναλαμβάνει για την ελληνική αγορά η Direction με την πρώτη διοργάνωση να ξεκινά άμεσα.

Σε μια σημαντική διεθνή συνεργασία προχώρησε η Direction Business Network, καθώς αναλαμβάνει την επίσημη αντιπροσώπευση του θεσμού «Voted Product of the Year» (Προϊόν της Χρονιάς) στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο και σημαντικότερο θεσμό βράβευσης διεθνώς σχετικά με την προϊοντική καινοτομία, με τις διακρίσεις να προκύπτουν μετά από ψηφοφορία του καταναλωτικού κοινού. Το «Προϊόν της Χρονιάς» ξεκίνησε στη Γαλλία το 1987 και πλέον διοργανώνεται σε περισσότερες από 40 χώρες σε 5 διαφορετικές ηπείρους. Προσεγγίζει πάνω από 3,5 δισεκατομμύρια καταναλωτές σε όλο τον κόσμο με τον ίδιο πάντα σκοπό: να κατευθύνει τους καταναλωτές προς τα καλύτερα προϊόντα στην αγορά τους και να επιβραβεύσει τους προμηθευτές για την επένδυσή τους στην ποιότητα και στην καινοτομία.

Ακόμη, θα πρέπει να αναφερθεί πως ο θεσμός Voted Product of the Year μπορεί να βοηθήσει τους παραγωγούς προϊόντων που απευθύνονται στη μαζική αγορά να προβάλουν την καινοτομία και να προσφέρουν προστιθέμενη αξία στους καταναλωτές. Αυτό το επιτυγχάνει καθιστώντας τα προϊόντα που συμμετέχουν πιο ελκυστικά σε σχέση με ανταγωνιστικά brands της ίδιας κατηγορίας. Γι’ αυτόν το λόγο, άλλωστε, η Voted Product of the Year Worldwide, ο όμιλος στον οποίο ανήκει διεθνώς το σήμα (trademark) Voted Product of the Year, αναγνωρίζεται ως πραγματικός «Fast Moving Consumptions Goods activation specialist».

Ο Philippe Gelder, President & CEO της Voted Product of the Year Worldwide, ανέφερε σχετικά με τη συνεργασία με την Direction Business Network στην Ελλάδα: «Παραμένουμε συνεχώς επικεντρωμένοι στην καινοτομία. H συνέπεια και η βιωσιμότητα, όσον αφορά τη μεθοδολογία μας, αποτελούν μεν τον βασικό άξονά μας, αλλά παράλληλα οφείλουμε να “ακούμε” τις αγορές και να παρακολουθούμε τις τάσεις. Πιστεύουμε στο απλό και όχι στο περίπλοκο. Θεωρούμε πως θα πρέπει να μη δεχόμαστε τις χιλιάδες σκέψεις που μας παρουσιάζονται σαν ιδέες επέκτασης, ούτως ώστε να μπορούμε να εστιάζουμε πραγματικά σε εκείνες τις λίγες που είναι πραγματικά σημαντικές και έχουν νόημα για τα brands που μας εμπιστεύονται. Φιλοσοφία μας είναι να εργαζόμαστε σε κάθε επίπεδο του οργανισμού μας με τρόπο ηθικό και γεμάτο σεβασμό – και ειλικρινά, δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο. Γι’ αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μια νέα συνεργασία με έναν νέο συνεργάτη στην Ελλάδα. Ανακοινώνω, λοιπόν, με ιδιαίτερη ικανοποίηση πως η Direction Business Network θα αντιπροσωπεύει στο εξής το θεσμό Voted Product of the Year στην Ελλάδα, αυτή την πολύ όμορφη και ιδιαίτερα υποσχόμενη χώρα. Αν και η Direction αποτελεί νέα προσθήκη στην οικογένεια της POY Worldwide, θεωρώ πως το brand μας θα ωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό από τη σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία που διαθέτει ο νέος μας συνεργάτης στο χώρο του λιανεμπορίου και των FMCG. Eίμαι βέβαιος πως το «Προϊόν της Χρονιάς» βρίσκεται σε καλά χέρια και αυτό θα συνεχιστεί για μεγάλο διάστημα».

Από τη μεριά του, ο Ευάγγελος Παπαλιός της Direction δήλωσε σχετικά με τη συνεργασία: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συνεργασία μας με τη Voted Product of the Year Worldwide και το θεσμό ανάδειξης των προϊόντων της χρονιάς. Το “Προϊόν της Χρονιάς” αποτελεί μια διοργάνωση που συνάδει απόλυτα με τη δική μας φιλοσοφία, τόσο περί του επιχειρείν όσο και σχετικά με τις βραβεύσεις στον εταιρικό κόσμο. H Direction δεν είχε -ούτε θα έχει ποτέ- την επιδίωξη να μεταβληθεί σε βιομηχανία διακρίσεων. Τα βραβεία κερδίζονται, δεν χαρίζονται. Απονέμονται σε αυτούς που τα αξίζουν μέσα από διαφανείς διαδικασίες, χάρη σε αξιοκρατικά κριτήρια και πάντα μέσα από μια ευρεία ψηφοφορία ή έρευνα. Αυτή ήταν πάντα η δική μας νοοτροπία και νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά που τη συμμερίζονται και οι συνεργάτες μας στη διοργάνωση του θεσμού για το “Προϊόν της Χρονιάς”. Η επιτυχημένη παρουσία τους, μάλιστα, σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο αποτελεί ξεκάθαρη και σαφή ένδειξη πως η φιλοσοφία και στρατηγική αυτή μόνο λανθασμένη δεν είναι. Στην Ελλάδα, παρά τη δύσκολη συγκυρία και την αντίξοη οικονομική κατάσταση, υπάρχουν ακόμη υγιείς δυνάμεις στην αγορά. Υπάρχουν επιχειρήσεις που επενδύουν στην καινοτομία και οδηγούν τις κατηγορίες στις οποίες δραστηριοποιούνται σε ανάπτυξη. Στο πλευρό αυτών των επιχειρήσεων θα σταθούμε για ακόμη μια φορά, επιβραβεύοντας και αναδεικνύοντας εκείνους που συνεχίζουν να έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στην καινοτομία και την ανάπτυξη. Εκείνους που συνεχίζουν να παρουσιάζουν προϊόντα, τα οποία ξεχωρίζουν και αξίζουν αναγνώρισης. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που η POY Worldwide μας επέλεξε γι’ αυτήν τη συνεργασία και είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, προκειμένου ο θεσμός να αποκτήσει την αίγλη και την αξία που του αντιστοιχούν και στην ελληνική αγορά. Θα πρέπει να σημειώσω, μάλιστα, πως η πρώτη Τελετή Απονομής, στο πλαίσιο αυτής της νέας συνεργασίας, θα πραγματοποιηθεί το 2018, όταν και συμπληρώνουμε 25 χρόνια πορείας στην Ελλάδα. Η διαδρομή αυτή αφενός μας έχει χαρίσει την εμπειρία να αντεπεξέλθουμε στις υψηλές απαιτήσεις μιας τόσο σημαντικής διοργάνωσης, αφετέρου μας έχει προσφέρει την ορμή που απαιτείται για να στοχεύουμε όλο και υψηλότερα».

Σύντομα αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες για την πρώτη διοργάνωση του θεσμού, στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας.

Οι νικητές των HAIR AWARDS – ESTETICA HELLAS 2017

Λαμπερές παρουσίες και επώνυμοι καλεσμένοι έδωσαν το «παρών» στα HairAwards 2017 του περιοδικού EsteticaHellas, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στο Ζάππειο Μέγαρο για δεύτερη συνεχή χρονιά, με παρουσιαστή τον Τάκη Ζαχαράτο.

Η διευθύντρια έκδοσης του EsteticaHellas, Φρύνη Λάτου, καλωσόρισε τους παρευρισκομένους στη μεγάλη βραδιά της κομμωτικής τέχνης, που ανέδειξε και φέτος τα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες στα χέρια των κομμωτών, ενώ με τη σειρά του ο εκδότης του EsteticaHellas, Βαγγέλης Παπαλιός, ανέφερε στον χαιρετισμό του ότι «τα βραβεία αποτελούν το επιστέγασμα της 15χρονης παρουσίας του EsteticaHellas στην ελληνική αγορά».

Οι διακρίσεις

Οι κυριότερες διακρίσεις και βραβεύσεις της χρονιάς έχουν ως εξής:

Συνεργάτης της Χρονιάς: Wella

Εκπαίδευση της Χρονιάς: Wella

Λανσάρισμα Καμπάνιας της Χρονιάς: MythicOil/Foureira – L΄Oréal Professionnel

Επαγγελματικό Εργαλείο της Χρονιάς: Steampod – L΄Oréal Professionnel

KαινοτομίατηςΧρονιάς: SmartBond – L΄Oréal Professionnel

Καλύτερη Σχολή της Χρονιάς: Vang

Extension Brand τηςΧρονιάς: Ηigh Life Hair Extensions

Oil (Έλαια): Μythic Oil – L΄Oréal Professionnel

ΑντηλιακάΠροϊόντα(Soleil): Kérastase

Μen Hair Care & Styling: Tea Τree Special Shampoo, Tea Tree Shaping Cream – Paul Mitchell

Creative styling:Tecni.Art Wild Stylers – L’Oréal Professionnel

Styling (Προϊόν) αφρός, λακ, ζελέ:Sculpting Foam – Paul Mitchell

Styling (Σειρά) αφρός, λακ, ζελέ: EIMI – Wella Professionals

Θεραπείες αραίωσης – πύκνωσης: Nioxin – Wella Professionals

Hair Care εξειδικευμένες θεραπείες:Pro Fiber – L’Oréal Professionnel

Hair Care (σαμπουάν, κοντίσιονερ, μάσκες): Absolut Repair Lipidium Μάσκα – L’Oréal Professionnel

Ξανοιχτικά: Blondor (Wella),

Οξειδωτικήβαφήμόνιμη: Koleston Perfect – Wella

Βαφή στον ίδιο τόνο ημιμόνιμη: ColorTouchWella

 

Νέα κατηγορία βραβεύσεων

Για πρώτη φορά φέτος δόθηκαν βραβεία σε μια νέα κατηγορία, στην ΒestHairCollection/ Καλύτερη Πρόταση Μόδας. Ο ChristosMichailidis και η ομάδα του Loveisinthehair απέσπασαν το χρυσός μετάλλιο, τα GINOHairandmore το ασημένιο, ενώ με το χάλκινο τιμήθηκε ο Μύρωνας των Μiro&Miro. Επιπλέον, Τιμητικά Βραβεία δόθηκαν στον Γιώργο Μπούρα των κομμωτηρίων Gino (ως αναγνώριση για την προσφορά του στην κομμωτική τέχνη), στη Ζηνοβία Βασιλειάδου – Τσαρδούλια των Mod’sHair για μια ζωή αφιερωμένη στην ομορφιά των μαλλιών, και στον Nίκο Κούρτη της Καλλιτεχνικής Ένωσης Κομμωτών Ελλάδας ως αναγνώριση για την προσφορά του στην κομμωτική τέχνη.

Διεθνείς καλεσμένοι

Την εκδήλωση τίμησαν, μεταξύ άλλων, με την παρουσία τους ο εκδότης και διευθυντής του EsteticaItalia, RobertoPissimiglia, και ο θρύλος του παγκόσμιου επιχειρείν, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της PaulMitchell και της PatronSpirits, JohnPaulDejoria, στον οποίο, μάλιστα, απονεμήθηκε Αριστείο «ProtagonistoftheInternationalEconomy»

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό ήταν το κλείσιμο της εκδήλωσης, όταν ανέβηκαν επί σκηνής μοντέλα από συνολικά εννέα κομμωτικές ομάδες, παρουσιάζοντας από μία ξεχωριστή τάση, έτσι όπως αυτές έχουν αποτυπωθεί στην πορεία των 70 ετών του περιοδικού Estetica.

Χορηγοί

Χρυσοί χορηγοί της μεγάλης βραδιάς ήταν οι εταιρείες L΄OréalProfessionnel και WellaProfessionals και μέγας χορηγός η PaulMitchell. Επίσης, χoρηγοί ήταν οι εταιρείες Vang, Farcom, ΚyanaκαιImelProfessional. Χορηγός της κατηγορίας «Βest ΗairCollection» ήταν η ΗighLife, υποστηρικτής η εταιρεία Panasonic και υποστηρικτής του backstage εξοπλισμού ήταν η CommoInteriors. Τέλος, χορηγός εκτυπώσεων ήταν η PressiousArnanitidis και χορηγός «EventSponsor» η εταιρεία Αmuse. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα βραβεία πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, του ΠΣΒΑΚ και της Κ.Ε.Κ.Ε.

Ελεγκτικός Φορέας της διοργάνωσης για δεύτερη συνεχή χρονιά ήταν η KPMG

Αναδείχθηκαν οι «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας»

Οι Άριστοι της πραγματικής οικονομίας, οι Πρωταγωνιστές της αγοράς αναδείχθηκαν στην τρίτη κατά σειρά επίσημη εκδήλωση «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας», που διοργάνωσε η Direction Business Network, τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2017. Στην κατάμεστη αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών παρουσία 550 υψηλόβαθμων στελεχών, επιβραβεύθηκαν επιχειρήσεις που, παρά τις δυσκολίες και τις προκλήσεις της εποχής, εξακολουθούν να αναπτύσσονται, να καταγράφουν θετικές επιδόσεις και να στηρίζουν την ελληνική οικονομία.

Αναλυτικότερα, αρχικά τιμήθηκαν οι Πρωταγωνιστές των Κλάδων, που αποτελούν τις κορυφαίες επιχειρήσεις βασικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας, συνυπολογίζοντας τον κύκλο εργασιών, τα κέρδη προ φόρων και τα ταμειακά τους διαθέσιμα. Στη συγκριμένη κατηγορία διακρίθηκαν οι Κωτσόβολος Dixons South-East Europe AEBE (Εμπορία Ηλεκτρικών & Ηλεκτρονικών Ειδών), Barilla Hellas ΑΒΕΕ (Ζυμαρικά), Πλαίσιο Computers ΑΕΒΕ (Η/Υ – Τεχνολογία), Ελαΐς – Unilever Hellas A.E. (Λίπη-Έλαια), Παυλίδης Α.Ε. Μάρμαρα-Γρανίτες (Μάρμαρα-Γρανίτες), Σάνη Α.Ε. (Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις), Αθηναϊκή Στρωματοποιία ΑΒΕΕ – Media Strom (Βιομηχανία Στρωμάτων) TUI Hellas A.E. (Τουριστικά Γραφεία) και Βιβεχρώμ – Δρ. Στέφανος Δ. Πατέρας Α.Ε. (Βιομηχανία Χρωμάτων).

Επίσης, οι Lamda Development και Παπαστράτος ΑΒΕΣ βραβεύθηκαν για την προσπάθειά τους στους τομείς της Ανάπτυξης και των Επενδύσεων, ενώ οι Bic Βιολέξ Α.Ε., Καπνοβιομηχανία Καρέλια Α.Ε., Kleemann Hellas ΑΒΕΕ και Συστήματα Sunlight ΑΒΕΕ τιμήθηκαν επειδή ξεχώρισαν στο πεδίο της Επιχειρηματικής Εξωστρέφειας. Βραβεία Turnaround Business απέσπασαν οι εταιρείες Λάμψα Α.Ε. και Παπουτσάνης ΑΒΕΕ σαν αναγνώριση του επιτεύγματός τους να επανακάμψουν και να αναπτυχθούν μέσα στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Επιβραβεύθηκαν, επίσης, οι Greek Business Champions, επιχειρήσεις που την τελευταία διετία, 2013-2015, κατόρθωσαν να αυξήσουν τον κύκλο εργασιών τους πάνω από 20% και παράλληλα να αυξήσουν τα κέρδη τους περισσότερο από 50%. Συγκεκριμένα, σε αυτήν την κατηγορία βραβεία απονεμήθηκαν στις εταιρείες: Ανδρικόπουλος AEBE, ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός Α.Ε., Βενέτης ΑΒ & ΕΕ, Βιακάρ Α.Ε., Cosmote eValue, Frezyderm ΑΒΕΕ, Goldair Handling Α.Ε., Inventor A.G. Α.Ε., Καυκάς Β. Α.Ε., KPMG Σύμβουλοι Α.Ε., Leaseplan Hellas A.E., ΜΕΓΑ Προϊόντα Ατομικής Υγιεινής Α.Ε., Megaplast ΑΕ, Μουστάκας Ν. Γεώργιος ΑΕΒΕ, Μπάρμπα Στάθης ΑΒΕΕ, Παλίρροια Σουλιώτης Α.Ε., Pescanova Hellas ΕΠΕ, Westnet Distribution A.E. και Zancou Shoes Ι.Α. Κουρουνιώτης Α.Ε.

Η Ελληνικά Ταχυδρομεία Α.Ε. (ΕΛΤΑ) βραβεύθηκε ως η πλέον ιστορική επιχείρηση στην Ελλάδα, σύμφωνα με το έτος ίδρυσής της, το 1828, σχεδόν ταυτόχρονα με την ίδρυση του ελληνικού κράτους, ενώ το Αριστείο Διεθνούς Έλληνα Επιχειρηματία, που καθιερώθηκε από φέτος για να τιμήσει συμπατριώτες μας που διαπρέπουν εκτός συνόρων, απονεμήθηκε στον Γαβριήλ Χαλεπλή, της B2B Gaming Services.

Τέλος, στην κορυφαία στιγμή της βραδιάς, Επιχείρηση της Χρονιάς 2016 αναδείχθηκε η Ι. & Σ. Σκλαβενίτης. Η συγκεκριμένη διάκριση προέκυψε από το ίδιο το ελληνικό επιχειρείν. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία μεταξύ 5.500 υψηλόβαθμων στελεχών από τις μεγαλύτερες ελληνικές

επιχειρήσεις, οι οποίοι με την ψήφο τους επέλεξαν την επιχείρηση που φέτος έλαβε τη μεγάλη αυτή διάκριση. Στη σχετική ψηφοφορία, υποψήφιες ήταν 20 πολύ μεγάλες και σημαντικές ελληνικές επιχειρήσεις, μετά από διαδικασία προεπιλογής, στην οποία προχώρησε η ειδική Επιτροπή Βραβεύσεων της διοργάνωσης.

Παρουσιάστρια της εκδήλωσης ήταν η δημοσιογράφος Ρίτσα Μπιζόγλη, ενώ τη βραδιά άνοιξε ο εκδότης – διευθυντής της Direction Business Network, Ευάγγελος Παπαλιός, που υπογράμμισε πως «βραβεύθηκαν οι επιχειρήσεις που θα δείξουν το δρόμο της ανάκαμψης και θα ηγηθούν της νέας εποχής στην ελληνική οικονομία. Οι εταιρείες που πάλεψαν μέσα στα χρόνια της μεγαλύτερης ύφεσης που γνώρισε μεταπολεμικά η χώρα μας και αναδείχθηκαν σε πραγματικούς Πρωταγωνιστές».

Χαιρετισμούς απηύθυναν, επίσης, στην αρχή της εκδήλωσης o Ηλίας Ξανθάκος, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, και οι Λόης Λαμπριανίδης, Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, και Αντώνης Παπαδεράκης, Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του ίδιου Υπουργείου. Τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, εκπροσώπησε ο Βουλευτής Νομού Ηρακλείου και Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ τη δική της παρέμβαση πραγματοποίησε και η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, που τίμησε με την παρουσία της τη βραδιά.

Η εκδήλωση «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας» τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης και του ΣΕΒ, ενώ Χρυσός Χορηγός ήταν η Volvo Car Hellas. Χορηγοί ήταν, επίσης, οι εταιρείες Ολυμπιακή Ζυθοποιία (Kaiser Pilsner), Wind, Polichromo, Άμβυξ (Glenfiddich), Wyndham Grand και Nespresso.

 

 

 

-Τέλος-

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με:

Direction Business Network: Λίνα Δέδε, dede@direction.gr, τηλ.: 210 77 12 400.

Weber Shandwick: Βένη Κλεονάκου, veni.kleonakou@webershandwick.gr, 210 8171265