210 77.12.400
Μ. Ασίας 43, 152 33 Χαλάνδρι

Τα νέα μας

“Mothers On… Market”

  • 6 Απριλίου 2015
backview2

“Mothers On… Market”

Εκδήλωση παρουσίασης μελέτης καταναλωτικής έρευνας Όλα τα μυστικά της μητέρας-shopper

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015. Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Απριλίου στο Maroussi Plaza, η εκδήλωση παρουσίασης της μελέτης για την αγοραστική συμπεριφορά των μητέρων σχετικά με τα βρεφικά/παιδικά προϊόντα, που πραγματοποίησε το περιοδικό RetailBusiness της Direction σε συνεργασία με την εταιρεία ερευνών IRI.

Η εκδήλωση Mothers OnMarket, η πρώτη από μια σειρά αντίστοιχων εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν στο πλαίσιο των RetailBusiness Conferences, είχε στόχο να αποκαλύψει και να παρουσιάσει όλα τα… «μυστικά» της μητέρας-shopper για το λιανεμπόριο των βρεφικών και παιδικών προϊόντων, για παιδιά μέχρι την ηλικία των 3 ετών.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν περισσότερα από 150 στελέχη επιχειρήσεων των κλάδων του Λιανεμπορίου, της Βιομηχανίας, των FMCG, της αγοράς της Επικοινωνίας και του Marketing, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και δημοσιογράφοι.

Μέγας Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η εταιρεία Μαρινόπουλος Α.Ε., που προσέφερε ευγενικά τη στήριξή της στην υλοποίηση αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας. Η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας της Μαρινόπουλος Α.Ε., κυρία Αγγελική Μοτσάκου, δήλωσε σχετικά: «Η πάνω από μισό αιώνα εμπειρία μας στην ελληνική αγορά, μας καθιστά αρμόδιους να αντιλαμβανόμαστε τις πραγματικές, τις καθημερινές, ανάγκες της ελληνικής οικογένειας και να τις υπηρετούμε με σεβασμό και θέληση. Η Μαρινόπουλος Α.Ε. αποτελούσε και θα συνεχίσει να αποτελεί τον υπεύθυνο και ουσιαστικό «σύμμαχο» της ελληνίδας μητέρας, η οποία κοπιάζει καθημερινά για να καλύψει τις ανάγκες της οικογένειας, αλλά και της ίδιας. Χαιρόμαστε που συμμετείχαμε σε μία τόσο ενδιαφέρουσα ενέργεια. Η συμβολή μας στη διεξαγωγή αυτής της νέας, πολύτιμης έρευνας για τις μητέρες-καταναλωτές ήταν χρέος, αλλά και ευθύνη για εμάς».

Τα στοιχεία

Τα ευρήματα που παρουσιάστηκαν, αποτελούσαν συνδυασμό στοιχείων από την υπηρεσία Infoscan της IRI, αλλά και από ειδική έρευνα, για τις ανάγκες της οποίας διεξήχθησαν 300 προσωπικές συνεντεύξεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, την περίοδο μεταξύ 9 Φεβρουαρίου έως και 28 Φεβρουαρίου 2015. Το δείγμα των ερωτώμενων αποτελούσαν μητέρες που έχουν τουλάχιστον ένα παιδί ηλικίας 0-3 ετών, με βασικές υπό διερεύνηση κατηγορίες βρεφικών/παιδικών προϊόντων τις:

  • Πάνες / μωρομάντιλα
  • Απορρυπαντικά / μαλακτικά
  • Γάλα / κρέμες / γιαούρτι
  • Σαμπουάν / αφρόλουτρα
  • Κρέμα συγκάματος
  • Ενυδατική κρέμα / γαλάκτωμα (milk lotion)

 

Τα σημαντικότερα ευρήματα της έρευνας παρουσίασε στην εκδήλωση ο Παναγιώτης Μπορέτος, Commercial Director της εταιρείας ερευνών IRI, ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε ότι η πλειονότητα των μητέρων φαίνεται να είναι αποκλειστικά υπεύθυνες για τη φροντίδα των παιδιών τους μέχρι τα 3 έτη, αφού το 56,3% αυτών δηλώνουν ότι ασχολούνται οι ίδιες και μόνο. Ακόμη, από την έρευνα προκύπτει πως τα μωρομάντιλα, οι πάνες, τα βρεφικά σαμπουάν, τα αφρόλουτρα (2 in 1) και οι κρέμες συγκάματος, είναι οι κατηγορίες με το μεγαλύτερο penetration στον συγκεκριμένο χώρο. Επίσης, αναφοράς αξίζει το γεγονός πως σημαντική παρουσιάζεται η χρήση του Internet ως πηγή πληροφόρησης για θέματα που αφορούν στη φροντίδα του παιδιού, ενώ, όπως προκύπτει, η πλειονότητα των μητέρων χρησιμοποιεί το σούπερ μάρκετ ως κανάλι για τις αγορές βρεφικών/παιδικών προιόντων.

Το panel

Η διαφορετικότητα του εν λόγω project και της εκδήλωσης έγκειται στο γεγονός ότι η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της καταναλωτικής έρευνας και των στοιχείων της αγοράς πλαισιώθηκε από πάνελ ζωντανής συζήτησης, που αποτελούνταν από μητέρες, οι οποίες συνέβαλαν δυναμικά στην ανάλυση των στοιχείων, καταθέτοντας τη δική τους προσωπική εμπειρία και άποψη.

Το συντονισμό της συζήτησης έκανε η δημοσιογράφος Μαριλένα Κατσίμη, Γενική Γραμματέας της ΕΣΗΕΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την

Direction Business Network: Λίνα Δέδε, e-mail: dede@direction.gr

Τηλ. επικοινωνίας: 210 7712400.

 

Share with friends   

Written by

The author did not add any Information to his profile yet