ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 2019

48 Ιωάννης Αναστασίου, CEO Επιστέγασματηςπροσπάθειας τωνανθρώπωνμας Εβδομήντα πέντε άτομα, όλα μέλη της οικογένειάς μας, της οικογένειας της Καβίνο, βάζουν κάθε μέρα την ψυχή τους στην επί- τευξη του στόχου μας. Να παράγουμε επώνυμα ελληνικά κρασιά και αποστάγματα εξαιρετικής ποιότητας, προϊόντα των μοναδι- κών μας ποικιλιών, και να τα διανέμουμε σε 50 και πλέον χώρες σε όλο τον κόσμο, κάνοντας γνωστή την Ελλάδα και τα μοναδικά κρασιά της. Είναι ένας διαρκής αγώνας, αφενός να κρατάμε υψηλά το επίπεδο των προϊόντων μας, αφετέρου δε να είμαστε πρω- τοπόροι και καινοτόμοι. Η βράβευσή μας από την Direction Business Network ως «Πρωταγωνιστές» του κλάδου της οινοποιίας, αποτελεί το επιστέγασμα της προσπάθειας των ανθρώπων μας. Αισθανόμαστε περήφανοι για την επιβράβευση, συνάμα όμως αισθανόμαστε υπεύθυνοι, ώστε να συνεχίσουμε ακόμα καλύτερα το έργο μας με συνέπεια και ήθος, αρχές που χαρακτηρίζουν την οικογένεια της Καβίνο από τη στιγμή της ίδρυσής της. ΚΑΒΙΝΟ ΑΒΕ ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ Η Cavino ιδρύθηκε το 1958 στο Αίγιο, από τους Κωνσταντίνο Αναστασίου και Ιωάννη ∆ούσκα, αρχικά ως οινοποιητική, αλλά πολύ σύντομα και ως απο- σταγµατοποιείο. Το Αίγιο, η πόλη που γεννήθηκε το όραμα της δημιουργίας μιας σύγχρονης οινοποιίας-αποσταγµατοποιίας, βρίσκεται σ’ ένα μοναδικό αμπελουργικό τοπίο. Οι πλαγιές της Αιγιάλειας συνδυάζουν µε μοναδικό τρόπο το βουνό και τη θάλασσα, διαμορφώνοντας ένα ιδιαίτερο μικροκλίµα. Η Cavino αξιοποιεί κατά κύριο λόγο τις αυτόχθονες ποικιλίες σταφυλιών όπως ο Ροδίτης, το Λαγόρθι, ο Σιδερίτης, το Αγιωργίτικο, τοΜαύρο Καλα- βρυτινό και, φυσικά, η ξακουστήΜαυροδάφνη. Ωστόσο, καλλιεργούνται µε μεγάλη επιτυχία και οι διεθνείς ποικιλίες όπως το Sauvignon Blanc, το Chardonnay, το Riesling, τοMerlot, το Syrah και το Cabernet Sauvignon. Σήμερα, η Cavino εξάγει περισσότερο από το 75% της παραγωγής της σε κρασί και ούζο. Η εταιρεία, παρακολουθώντας από κοντά τις τεχνολογικές εξελίξεις, πραγματοποίησε τα τελευταία 10 χρόνια σημαντικές επενδύσεις εκσυγχρονισμού του παραγωγικού εξοπλισμού, των εμφιαλωτικών γραμμών καθώς και σημαντική αύξηση των κλιματιζόμενων αποθηκευτικών χώρων. Έτσι, σήμερα διαθέτει δύο γραμμές παραγωγής οίνων και άλλες δύο εμ- φιάλωσης οινοπνευματωδών ποτών (ούζο, τσίπουρο, brandy), υπερσύγχρονο εξοπλισμό παραλαβής και επεξεργασίας σταφυλιών, καθώς και κλιματιζόμενους αποθηκευτικούς χώρους 5.000 τ.µ. Η εταιρεία είναι πιστοποιημένη µε ISO και IFS highest level, διασφαλίζοντας έτσι το υψηλό ποιοτικό της επίπεδο. Το 1999, οι βασικοί μέτοχοι Γιάννης και Θόδωρος Αναστασίου έκαναν πράξη ένα εξίσου σημαντικό όραμα, τη δημιουργία ενός κτήματος που παράγει κρασιά πολύ υψηλού ποιοτικού επιπέδου και παγκόσμιας κλάσης. Έτσι γεννήθηκε το ΚτήμαΜέγα Σπήλαιο µε έναν αμπελώνα 100 στρεμμάτων που σύντομα έδωσε στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού μοναδικά κρασιά υψηλής ποιότητας από τον αμπελώνα τουΜοναστηριού τουΜεγάλου Σπηλαίου (Grand Cave). Ο αμπελώνας βρίσκεται σ’ ένα μοναδικό terroir της αμπελουρ- γικής περιοχής της Αιγιάλειας, στα 800 μέτρα υψόμετρο, πάνω από τη θάλασσα µέσα στο φαράγγι των Καλαβρύτων. H Cavino, τοποθετώντας τον πήχυ της ποιότητας και της συνέπειας πολύ ψηλά, αποδεικνύει καθημερινά ότι δικαίως κα- τέχει ηγετική θέση στον οινοποιητικό κλάδο. Οι εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών, το οινολογικό - αμπελουργικό teamυψηλών αξιώσεων, το έμπειρο προσωπικό της παραγωγής, οι άρτιες υποδομές logistics καθώς και το ισχυρό τμήμα πωλήσεων και μάρκετινγκ, επιτρέπουν στην Cavino να κοιτάζει µε εμπιστοσύνη και σιγουριά το μέλλον, σε απόλυτη ετοι- μότητα για την αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων. Η Cavino διακρίθηκε το 2009 ως το καλύτερο ελληνικό οινοποιείο από το έγκριτο International Wine & spirits UK. Το οινολογικό και αμπελουργικό team, µε συνεχείς πειραματισμούς πάνω σε ποικιλίες, οινοποιήσεις, παλαιώσεις κ.λπ. , δίνει συνεχώς νέα ώθηση στην εταιρεία και σχεδιάζει το οινικό της μέλλον. Βασικός µας στόχος και όραμα είναι η ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα, και ιδιαίτερα του αμπελώνα της Αιγιάλειας, τό- σο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, και η προσήλωσή µας στην παραγωγή ποιοτικών οίνων. Στην Cavino παράγονται κρασιά που διανέμονται στην Ελλάδα και σε 40 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Κρασιά τα οποία έχουν βραβευτεί σε διε- θνείς διαγωνισμούς από καταξιωμένους οινοκριτικούς και γευσιγνώστες. Το ταξίδι συνεχίζεται... ΕΤΟΣ 2017 ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΕΡΔΗ ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (ΣΕ ΕΥΡΩ) 20.691.000 1.083.000 611.000 Η Μαρίνα Καραστεργίου, Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Μάρκετινγκ (ΕΙΜ), και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Καβίνο ΑΒΕ, Ιωάννης Αναστασίου.

RkJQdWJsaXNoZXIy ODAxNzc=