Previous Page  35 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 35 / 44 Next Page
Page Background

Ermis Awards

35

μαντικότερη βελτίωση σε σχέση με

πέρυσι τη λογική διάρκεια των τε-

λετών.

Τάκης Λιαρμακόπουλος,

V.P Creative Services

Director, J. Walter

Thompson Athens

Πάντα στην κορυφή της

δημιουργικότητας

Πρώτα απ’

όλα επιβε-

βαιώνεται

μια σημαντι-

κή διαπί-

στωση: η

εταιρεία μας

είναι πάντα

στην κορυφή της δημιουργικότητας

- ό,τι και να γίνει! Χρόνια τώρα η

J.W. Thompson Athens διαπρέπει

στο χώρο των διακρίσεων και στα

Εrmis, αλλά και σε πολλές διεθνείς

διοργανώσεις. Αυτό σημαίνει ότι

την ιδρώνουμε τη φανέλα και δεν

επαναπαυόμαστε. Κάνουμε καθη-

μερινά για τους πελάτες μας ό,τι κα-

λύτερο. Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη

εποχή, που η αγορά είναι «κου-

μπωμένη», η εταιρεία μας δουλεύει

με φουλ τις μηχανές σ’ όλα τα επί-

πεδα των υπηρεσιών της και αυτό

φαίνεται στο προϊόν που παράγου-

με, γι’ αυτό και τα βραβεία! Η σταθε-

ρή επίδοση είναι ένα δείγμα συνέ-

πειας, το να είσαι δηλαδή κάθε

φορά πάνω στο βάθρο δεν σημαίνει

ότι «σου έκατσε»… Θέλεις και μπο-

ρείς. Είναι, λοιπόν, αυτονόητο ότι η

φετινή επιτυχία μάς κάνει ιδιαίτερα

υπερήφανους! Ας μην ξεχνάμε ότι

την περασμένη χρονιά πήραμε,

εκτός των άλλων, την πολύ μεγάλη

διάκριση της καλύτερης διαφήμι-

σης των τελευταίων 25 χρονών με

τον «κλεφτοκοτά», αλλά και φέτος

το κοινό μάς τίμησε με την πολύ με-

γάλη διάκριση της πιο αγαπημένης

διαφήμισης για το Ζαγόρι μας.

Υπάρχει μεγαλύτερη επιβράβευση

από την αγάπη του κόσμου; Όσον

αφορά τη διοργάνωση, ως πρώην

προέδρος και διοργανωτής των

Ermis, έχω πλήρη επίγνωση της

ευθύνης των ανθρώπων και των

κόπων που κάνουν για να πετύχουν

σ’ ένα τόσο δύσκολο έργο. Η κάθε

χρονιά έχει, νομίζω, το δικό της δι-

αφορετικό ύφος και στυλ. Αυτό που

ίσως δεν έχουμε ξεκαθαρίσει, είναι

το λόγο που κάνουμε αυτό το φεστι-

βάλ. Αν, για παράδειγμα, θέλουμε

να έχουμε μια διοργάνωση για να

δώσουμε τη χαρά της επιβράβευσης

σε όλους αυτούς τους συναδέλφους

που με πολύ κόπο και κόστος κατά-

φεραν να φέρουν στο φως μια

όμορφη ιδέα, μια όμορφη δουλειά

ή να εξαντλήσουμε τα απωθημένα

μιας κριτικής που θα θέλανε τα βρα-

βεία να είναι επιπέδου Καννών…

Γιατί τη νοοτροπία αυτή εγώ δεν

την καταλαβαίνω. Με λίγα λόγια,

αν ο πήχυς μπαίνει στο ύψος των

μεγάλων διεθνών διοργανώσεων,

τότε τι νόημα έχει ο τοπικός του χα-

ρακτήρας; Γιατί δεν το κάνουμε διε-

θνές; Νομίζω ότι καλό είναι να ξε-

καθαρίσουμε κάποια στιγμή

κάποια πράγματα, για να μη χάσει

η διοργάνωση τον «γιορταστικό»

τοπικό της χαρακτήρα.

Γιάννης Σιδέρης,

Executive Creative Director,

Bold Ogilvy & Mather

Η δημιουργικότητά μας

αναγνωρίζεται σταθερά

ΗBold

Ogilvy &

Mather πα-

ραμένει μία

από τις πιο

βραβευμένες

εταιρείες

στην Ελλά-

δα. Η δημιουργικότητά μας αναγνω-

ρίζεται σταθερά, τόσο στα ελληνικά

βραβεία όσο και στο εξωτερικό, και

η προσπάθεια αυτή, αποτέλεσμα

επίμονης προσπάθειας, θα συνεχι-

στεί και φιλοδοξούμε σε όλο και κα-

λύτερη δουλειά για τους πελάτες

μας, που βοηθάει τους στόχους τους

αλλά ταυτόχρονα φέρνει καινούρ-

γιες ιδέες στην αγορά. Όλη η ομάδα

μας, από κάθε τμήμα της εταιρείας,

θα συνεχίσει την προσπάθεια για

όλο και πιο καινοτόμους ιδέες, που

θα κάνουν τη διαφορά σε κάθε επί-

πεδο και θα ανεβάζουν τον πήχυ της

δημιουργικότητας. Ο εμπλουτισμός

της φετινής διοργάνωσης από ομι-

λίες και παράλληλα events ήταν μια

πολύ αξιόλογη προσθήκη, που ελ-

πίζουμε να συνεχιστεί. Το γεγονός

ότι οι τελετές φέτος ήταν πιο σύντο-

μες, είναι ένα ακόμα στοιχείο που

βοήθησε όλους να παρακολουθή-

σουν καλύτερα, να απολαύσουν τα

έργα που διακρίθηκαν και να χειρο-

κροτήσουν τους ανθρώπους που

δούλεψαν σκληρά γι’ αυτά. Γεγονός

είναι πάντως ότι στα Ermis Awards

είναι ανάγκη να γίνουν και κάποιες

παρεμβάσεις και βελτιώσεις, που θα

αναδείξουν το θεσμό και θα τον φέ-

ρουν πιο κοντά στην πραγματικότη-

τα, που κινείται γρήγορα και απαιτεί

κάποιες αναπροσαρμογές σε πράγ-

ματα που θα μπορούσαν στο μέλλον

να δουλέψουν καλύτερα. Συγχαρη-

τήρια σε όλους τους νικητές και ας

βάλουμε όλοι για άλλη μια φορά

στόχο την καλύτερη δουλειά. Αυτό

έχει και μια συλλογική σημασία και

θα βοηθήσει συνολικά την ποιότητα

της δουλειάς να βελτιωθεί.

Μίκης Μοδιάνο,

CEO TopCut - Modiano

Επιστέγασμα της σκληρής

προσπάθειάς μας

Οπωσδήπο-

τε, η φετινή

διάκριση

ήταν μια με-

γάλη τιμή

για μας και

παράλληλα

το επιστέγα-

σμα της σκληρής προσπάθειας που

καταβάλαμε όλη τη χρονιά να αντα-

ποκριθούμε στις δύσκολες συνθή-

κες της αγοράς και να κρατήσουμε

ψηλά τα standards της εταιρείας

μας. Είναι, αν θέλετε, η επαλήθευ-

ση του πολλαπλασιασμού των προ-

θέσεών μας και των επιτευγμάτων

μας. Γιατί κατά τη διάρκεια αυτής

της χρονιάς, σχεδόν σε κάθε project

που αναλαμβάναμε, έπρεπε να

υπερβούμε τη συνήθη δομή της

δουλειάς μας και να επινοήσουμε

λύσεις και συνθήκες που όχι μόνο

θα εξυπηρετούσαν τους πελάτες

μας, αλλά και που θα απογείωναν

τα οράματά τους, όσο κι αν τα

budgets τους απειλούσαν να τα

προσγειώσουν. Αισθανόμαστε, λοι-

πόν, πολύ περήφανοι που τα κατα-

φέραμε και πολύ ικανοποιημένοι

που το φεστιβάλ αναγνώρισε αυτή

την προσπάθεια και την επιβράβευ-

σε. Η φετινή διοργάνωση ήταν πο-

λύ καλά μεθοδευμένη. Η βραδιά

της τελετής έδειξε πως στόχος ήταν

να αναδειχθούν δουλειές που εξέ-

φραζαν όχι μόνο την αποδοχή των

ανθρώπων της δουλειάς αλλά και

του ευρύτερου κοινού, η ατμόσφαι-

ρα ήταν οικεία χάρη στους παρουσι-

αστές που ήταν «δικοί μας άνθρω-

ποι», ο ρυθμός ήταν καλός και οι

συντελεστές ανταποκρίθηκαν στις

προσδοκίες μας με τον καλύτερο

τρόπο. Το πιο ενδιαφέρον απ’ όλα

ήταν το «μετά» την τελετή, εκεί που

διαπιστώσαμε πως μέσα από τις

δυσκολίες των καιρών και τις τρι-

βές που επιφέρουν, γινόμαστε μια

μεγάλη, δεμένη οικογένεια, με κοι-

νούς στόχους και αξίες, προσανατο-

λισμένοι όλοι στο «αγαθό της επι-

κοινωνίας» με πάθος και δύναμη.

Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι!

Σταμάτης Αθανάσουλας,

Executive Producer, TopCut

- Μodiano

Κάθε χρονιά με ενθουσια-

σμό πρωτοεμφανιζόμενου

Όπως ξέρετε,

είμαστε πα-

λιοί στις δια-

κρίσεις των

Εrmis

Awards,

οπότε μας

έχει δοθεί

πολλές φορές και στο παρελθόν η

αφορμή να τις «σπουδαιολογήσου-

με». Αυτό που είναι ενδιαφέρον

όμως είναι πως κάθε χρονιά τις

αποδεχόμαστε με ενθουσιασμό

πρωτοεμφανιζόμενου, που και εμάς

μάς εκπλήσσει και πως αυτός ο εν-

θουσιασμός εμπνέει και τροφοδο-

τεί και όλα τα μελλοντικά μας

projects. Δουλεύουμε με τον ίδιο

τρόπο πάντα, μη σταματώντας ποτέ

να ψάχνουμε λύσεις μέσα από διε-

θνείς συνεργασίες και ανοίγματα σε

«απάτητα» μονοπάτια, αυτό που

φέτος όμως μας «πέταξε» ακόμα

πιο ψηλά, ήταν τα πολύ καλά σενά-

ρια που έφταναν στο γραφείο μας.

Είχαμε πολλά και καλά σενάρια κι

ανθρώπους παθιασμένους με τη

δουλειά τους, αποφασισμένους για

το καλύτερο, against all odds. Ήταν

αναμενόμενο με τέτοιους συνεργά-

τες να παρασυρθούμε σε μια κούρ-

σα υπεροχής. Και κατά συνέπεια, οι

διακρίσεις μας στο φετινό φεστιβάλ,

δεν θα είναι παρά το λάδι στη μηχα-

νή μας. Η φετινή διοργάνωση ήταν

εξαιρετική σε όλα τα επίπεδα, γρή-

γορη, με χιούμορ και πολύ καλή

μουσική στο πάρτι!».