15
BRANDS
MADE IN GREECE
Το 2014, ο ελληνικός καφές Bravo επαναλανσάρεται και αναζητά
για να επιβραβεύσει εκείνους που μένουν πιστοί στον εαυτό
τους και εκείνους που αναζητούν έμπνευση για να αλλάξουν τον
κόσμο γύρω τους.
Η δυναμική πορεία της Τσακίρης
Η ιστορία της
Τσακίρης
ξεκίνησε το
1954, όταν ο
Γεώργιος Τσακίρης
δ ημ ι ο ύρ γ ησ ε τ η ν π ρώτ η μ ο ν ά δ α
παραγωγής πατατοτσίπς, στο υπόγειο
του σπιτιού του στην Αθήνα. Από τις
αρχές του 1960 και έπειτα, ο Τσακίρης συνεχώς επεκτείνει την
παραγωγή του και εκσυγχρονίζει τον εξοπλισμό του, καθώς η
ζήτηση αυξάνεται. Η μονάδα της Αταλάντης δημιουργείται το
1997 και διαθέτει νέο υπερσύγχρονο και αυτοματοποιημένο
εξοπλισμό, ο οποίος λειτουργεί υπό αυστηρές συνθήκες υγιεινής
και ασφάλειας, ενώ η υιοθέτηση του ποιοτικού συστήματος
HACCP
διασφαλίζει την υψηλή ποιότητα του παραγόμενου
προϊόντος. Σήμερα, η καινοτομία και η ποιότητα των
Τσακίρης στεγάζονται στο εργοστάσιο της εταιρείας στην
Αταλάντη Φθιώτιδας, όπου σε μια υπερσύγχρονη βιομηχανική
εγκατάσταση 25.000 τ.μ. παράγονται πλέον όλα τα προϊόντα
Τσακίρης. Η εταιρεία αναβαθμίζει συνεχώς το εργοστάσιο,
τόσο σε επίπεδο ποιότητας και διαδικασιών, όσο και σε επίπεδο
περιβαλλοντικών επιδόσεων, ενώ εφαρμόζει νέες τεχνολογίες,
πιο φιλικές προς το περιβάλλον.
Xenia: Παράδοση στην ποιότητα
Τα προϊόντα
Xenia
πρωταγωνιστούν
δεκαετίες στο ελληνικό τραπέζι και η
υψηλή τους διατροφική αξία τα καθιστά
ιδιαίτερα δημοφιλή στις μέρες μας, που το
ισορροπημένο και υγιεινό διαιτολόγιο είναι αναπόσπαστο κομμάτι
της καθημερινότητάς μας. Η εταιρεία
Ολύμπια-Xenia ΑΒΑΕ
ιδρύθηκε το 1968 από τον
Γεράσιμο Βασιλόπουλο
και είναι η
πρώτη εταιρεία που συσκεύασε στην Ελλάδα ελιές σε τυποποιημένη
μορφή, δηλαδή σε συσκευασία καταναλωτή. Το όνομά της έχει
αναφορά στην Αρχαία Ολυμπία, του Ν. Ηλείας, όπου βρίσκεται και
το εργοστάσιο επεξεργασίας και τυποποίησης ελιών, του πατέ ελιάς,
καθώς και του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου.
Σήμερα η εταιρεία τυποποιεί μια μεγάλη γκάμα ελιών και
πάστας ελιών καθώς και εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου
σε διαφορετικές συσκευασίες. Παράλληλα συσκευάζει και
τυποποιεί διάφορα προϊόντα τα οποία διανέμονται σε όλες τις
μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων
στην Ελλάδα και σε 22 χώρες του εξωτερικού. Οι εξαγωγές
αντιπροσωπεύουν το 40% των συνολικών πωλήσεων της
εταιρείας. Επίσης η Ολύμπια-Xenia δραστηριοποιείται πλέον και
στο χώρο της μαζικής εστίασης με μεγάλη γκάμα προϊόντων
food service.
Σήμερα καλλιεργεί πάνω από 25.000 στρέμματα σε συνεργασία
με περισσότερους από 1.300 εγκεκριμένους Έλληνες γεωργούς,
κάτω από πλήρως ελεγχόμενες συνθήκες. Μάλιστα εφαρμόζει
σύστημα Ολοκληρωμένης Αγροτικής Διαχείρισης, ελέγχοντας
πλήρως όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας: από τη
σπορά, την άρδευση, τη λίπανση και τη φυτοπροστασία ως και
τη συγκομιδή.
Το επιτυχημένο Μοσχοφίλερο Mπουτάρη
Έκανε το ντεμπούτο του
στην ελληνική αγορά τον
Απρίλιο του 1996, κάτω
από την ομπρέλα των
Ελληνικών Ποικιλιακών Μπουτάρη.
Μια ποικιλία την οποία η Οινοποιία Μπουτάρη διέσωσε από
εξαφάνιση και ξεκίνησε τη διάδοσή της σε όλο τον κόσμο.
Με καταγωγή από τη Μαντινεία της Πελοποννήσου, έγινε με
το πέρασμα των χρόνων η Νο.1 επιλογή, για το Νο.1 λευκό
ελληνικό κρασί - και όχι τυχαία. Το 1998 επαναλανσαρίστηκε
με νέα εμφάνιση και γρήγορα εκτοξεύθηκε σε ζήτηση και
ξεχώρισε ανάμεσα στα υπόλοιπα ελληνικά κρασιά. Τότε ξεκίνησε
ουσιαστικά και η δυναμική ανάπτυξή του, με αποτέλεσμα να
γίνει γνωστό στην εγχώρια αλλά και στην παγκόσμια αγορά,
συνδέοντας το όνομα Μπουτάρη με την ίδια την ποικιλία.
Βασικό χαρακτηριστικό του Μοσχοφίλερου είναι το έντονο και
εύκολα αναγνωρίσιμο άρωμά του. Όμως έχει χαρακτηριστεί και
λαμπερό, μυρωδάτο, κομψό, ζωηρό, ευέλικτο λευκό κρασί, με
πληθωρικό άρωμα, μια και προέρχεται από τα πιο αρωματικά
σταφύλια της Ελλάδας.
Αριθμεί πάνω από 30 διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό,
αποδεικνύοντας ότι το
Μοσχοφίλερο Μπουτάρη
είναι το
λευκό που αγαπήθηκε όσο λίγα. Και ακριβώς έτσι το παγκοσμίου
φήμης περιοδικό Wine & Spirits καθιστά την Οινοποιία
Μπουτάρη πρώτη στην Ευρώπη και τρίτη στον κόσμο.
O αυθεντικός ελληνικός καφές Bravo
Το μονοπάτι του ελληνικού καφέ
Bravo
ξεκίνησε το 1926, από δύο
παραδοσιακά καφεκοπτεία στο κέντρο
της Αθήνας. Το 1945, τοποθετούνται
μικροί μύλοι μέσα σε καταστήματα για να αλέθεται ο φρέσκος
καφές μπροστά στα μάτια των καταναλωτών. Ο καφές Bravo
κυκλοφορεί σε μεταλλικά κουτιά για πρώτη φορά στην Ελλάδα το
1953, ενώ το 1973 καινοτομεί για μια ακόμη φορά, αφαιρώντας
όλον τον αέρα από τις συσκευασίες. Η διαδρομή του καφέ Bravo
συνεχίζεται με επιτυχία, και το 1974 γίνεται ακόμη ένα βήμα
μπροστά, όταν η ομώνυμη εταιρεία μετονομάζει τον μέχρι τότε
«τούρκικο» καφέ σε ελληνικό. Ο -επισήμως πλέον- ελληνικός
καφές Bravo πρωτοπορεί ξανά με τις συσκευασίες του το 1980,
οπότε και δημιουργεί τη νέα συσκευασία σε προστατευτική
ατμόσφαιρα, χωρίς οξυγόνο, που κυκλοφορεί μέχρι σήμερα και
διατηρεί τον καφέ τόσο φρέσκο, σαν να αλέστηκε εκείνη τη στιγμή.