αντικαταστάθηκε από αλουμινόχαρτο, ντυμένο με αδιάβροχο
χαρτί.
• Το 1965 εισήχθη η πρότυπη συσκευασία σε πλαστικό κύπελλο,
βελτιώνοντας τη χρήση και φύλαξη του προϊόντος.
• Από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 έως σήμερα, γίνονται
διαρκείς βελτιώσεις στη συνταγή του Βιτάμ, που είναι βασισμένη
σε φυτικά έλαια και περιέχει απαραίτητα «καλά» λιπαρά για την
ανάπτυξη του οργανισμού μας - ο οποίος, ως γνωστό, δεν μπορεί
να τα παράγει από μόνος του.
• Μετά το Βιτάμ Κλασικό, για κάθε μαγειρική και ζαχαροπλαστική
χρήση, το 1978 λανσαρίστηκε μία ακόμη καινοτομία: το Βιτάμ Soft,
ιδανικό για επάλειψη στο ψωμί. Ακολούθησαν, τη δεκαετία του ’90,
τα Βιτάμ Soft Light και Βιτάμ Soft με Γιαούρτι ενώ, το 2001, ήρθε
το νέο πρωτοποριακό Βιτάμ Culinesse, που αποτελεί κατάλληλη
λύση για τηγάνισμα ή σοτάρισμα, καθώς δεν «πιτσιλάει», ενώ
Μια ιστορία με σημασία
Το 1946 παρασκευάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα η
βιταμινούχος μαργαρίνη, ένα θρεπτικό προϊόν, ενισχυμένο μεταξύ
άλλων με βιταμίνες Α & D για υγιή ανάπτυξη και ισορροπημένη
διατροφή, σε τέτοια μορφή ώστε να μη χρειάζεται φύλαξη υπό ψύξη
και έτσι να είναι προσιτό σε όλους.
Το προϊόν κυκλοφόρησε την άνοιξη του 1947 με την ονομασία Βιτάμ
- Βιταμινούχος Μαργαρίνη. Έτσι γεννήθηκε ο «θρύλος» του Βιτάμ το
οποίο, σε μεγάλο βαθμό, αντικατέστησε το βούτυρο και έγινε -όπως
είναι και σήμερα- μια πλούσια σε γεύση, θρεπτική τροφή για παιδιά
και ενήλικες, καθώς και ένας πολύτιμος καθημερινός σύμμαχος της
Ελληνίδας νοικοκυράς.
Σημαντικοί σταθμοί της «οικογένειας» Βιτάμ
• Στις αρχές του 1963 η αρχική συσκευασία με λευκό ριζόχαρτο
Μεγαλώνοντας τη μια γενιά μετά την άλλη, εδώ και επτά δεκαετίες, το Βιτάμ εξακολουθεί
να αποτελεί αγαπημένη επιλογή των μαμάδων και κορυφαία σωστή τροφή για όλη την
οικογένεια.
ΒΙΤΑΜ
Σχεδόν 70 χρόνια σωστή τροφή
για μεγάλους και μικρούς