Background Image
Previous Page  19 / 52 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 19 / 52 Next Page
Page Background

πιο επιθετικά. Επίσης, τα παιδιά που δεν παίρνουν πρωινό έχουν

αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν παχυσαρκία.

Σε ό,τι αφορά στο κολατσιό, εξαιρετική επιλογή είναι ένα σάντουιτς

φτιαγμένο στο σπίτι και ένα φρούτο.

Μερικές χρήσιμες αλήθειες

Από τότε που οι μαργαρίνες έκαναν την εμφάνισή τους,

συνοδεύτηκαν κατά καιρούς από διάφορες φήμες που

αμφισβητούσαν, μεταξύ άλλων, την ασφάλειά τους. Το Τμήμα

Διατροφής & Επιστημονικής Επικοινωνίας της Unilever απαντά

πάντα σ’ αυτές με επιστημονικά τεκμηριωμένα στοιχεία, ώστε να μην

υπάρχουν περιθώρια αμφιβολίας - ή και παραπληροφόρησης!

Μια από τις πιο δημοφιλείς τέτοιες φήμες είναι εκείνη που συνδέει

λανθασμένα τη μαργαρίνη με τα τρανς λιπαρά, η χρήση των

οποίων, όπως ξέρουμε όλοι, εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία του

καρδιαγγειακού συστήματος. Το θέμα αυτό -και ειδικά σε σχέση

με την παραγωγή των μαργαρινών- είχε απασχολήσει την Ελαΐς-

Unilever Hellαs ήδη από τη δεκαετία του ’90, περίοδο κατά την οποία

άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα στοιχεία σχετικά με τις αρνητικές

συνέπειες της κατανάλωσης τρανς λιπαρών. Έτσι, η εταιρεία ήταν

η πρώτη παραγωγός ελαιουργικών προϊόντων που κατήργησε

διεθνώς, το 1996, την υδρογόνωση ως μέθοδο παραγωγής των

μαργαρινών. Η πρακτική αυτή ακολουθήθηκε από το σύνολο του

κλάδου στην Ελλάδα.

διατηρεί αναλλοίωτα τη φυσική γεύση του φαγητού και τα ποιοτικά

χαρακτηριστικά του. Πρόσφατα, στη σειρά αυτή προστέθηκε και το

επίσης καινοτόμο Βιτάμ Culinesse με Ελαιόλαδο.

• Μια ακόμη σημαντική καινοτομία νέας εμπειρίας στη γεύση είναι το

Βιτάμ με Βούτυρο, που συνδυάζει τις ιδιότητες των φυτικών ελαίων

με το άρωμα του βουτύρου.

Όλες οι δραστηριότητες του Βιτάμ -όπως και της Ελαΐς-Unilever

Hellas γενικά- έχουν ως οδηγό τη βιώσιμη ανάπτυξη, στο πλαίσιο

του Παγκοσμίου Σχεδίου Δράσης της Unilever για την Αειφορία.

Έτσι, αγοράζοντας οποιοδήποτε από τα προϊόντα της εταιρείας,

οι καταναλωτές μπορούν να είναι βέβαιοι ότι οι επιλογές τους

συμβάλλουν στην ανάπτυξη δράσεων για τη βελτίωση της υγείας, της

υγιεινής και του βιοτικού επιπέδου σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών, τη

μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματός μας και άλλες.

Με αγάπη για τις μαμάδες

Από την πρώτη στιγμή της παρουσίας του στην ελληνική αγορά, το

Βιτάμ δεν έπαψε να προσφέρει στις μαμάδες συμβουλές, συνταγές

και πληροφορίες, με στόχο να τις ενημερώνει για τις διατροφικές

τάσεις και να τις ενθαρρύνει να ανατρέφουν τα παιδιά τους, όσο αυτό

είναι δυνατό, με οδηγό μια υγιεινή, ισορροπημένη και ευεργετική για

την ανάπτυξή τους διατροφή.

Έτσι, εκτός από τις ιδέες και τις συνταγές που προορίζονται για όλη

την οικογένεια, το Βιτάμ δίνει ιδιαίτερη σημασία σε δύο θέματα, που

αφορούν πρωτίστως στα παιδιά: την υιοθέτηση σωστών συνηθειών

για το πρωινό -που είναι, βέβαια, απαραίτητο για κάθε ηλικία- και

την προετοιμασία κατάλληλων σνακ για το σχολείο. Για παράδειγμα,

ιδανικό ξεκίνημα για την απαιτητική μέρα ενός παιδιού είναι ένα

ποτήρι γάλα με ψωμί, soft μαργαρίνη και μέλι και ένα φρούτο.

Σύμφωνα με έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του

Χάρβαρντ, τα παιδιά που δεν τρώνε πρωινό έχουν χαμηλότερους

βαθμούς στο σχολείο, είναι λιγότερο επιμελή και προσεκτικά,

κινδυνεύουν περισσότερο από τραυματισμούς και τέλος, είναι

19

BRANDS

MADE IN GREECE

Η συνταγή:

καθένας από εμάς θα μπορούσε να φτιάξει σπίτι

του μαργαρίνη, με πέντε απλά συστατικά, δηλαδή, λάδι, νερό,

κρόκο αυγού, λίγο αλάτι και χυμό λεμονιού. Οι ποιοτικές,

υψηλής διατροφικής αξίας μαργαρίνες μπορεί να περιέχουν

«καλά» ω-3 και ω-6 λιπαρά (που βοηθούν και τη διατήρηση

της υγείας της καρδιάς), βιταμίνες Α και D ή και συστατικά

(όπως οι φυτικές στερόλες) που βοηθούν στη μείωση της

χοληστερίνης.