210 77.12.400
Μ. Ασίας 43, 152 33 Χαλάνδρι

Τα νέα μας

Ανησυχία στις επιχειρήσεις για την διαπραγμάτευση

  • 5 Μάϊου 2015
europaiki-enosi-570

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανησυχία στις επιχειρήσεις για την διαπραγμάτευση

Aποκλειστική έρευνα για λογαριασμό του BusinessNews.gr σχετικά με την εικόνα, που έχουν οι επιχειρήσεις για την οικονομία και την διαπράγματευση.

Βλέπουν, πάντως, συμφωνία αν και δεν συμφωνούν με τους χειρισμούς

Tρίτη 5 Μαϊου 2015. Με συμφωνία θεωρεί η πλειονότητα των ανθρώπων των ελληνικών επιχειρήσεων (επιχειρηματίες και υψηλόβαθμα στελέχη) πως θα ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους εταίρους-δανειστές, αν και επίσης οι περισσότεροι εξ αυτών δεν δείχνουν να συμφωνούν με τους έως τώρα χειρισμούς της κυβέρνησης.

Αναλυτικότερα, από την αποκλειστική έρευνα «Η εικόνα των επιχειρήσεων για την ελληνική οικονομία και τη διαπραγμάτευση», που πραγματοποιήθηκε από την Pollfish για λογαριασμό του www.businessnews.gr της Direction Βusiness Network, προκύπτει πως το 63,08% των στελεχών επιχειρήσεων που συμμετείχαν, θεωρεί πως η διαπραγμάτευση θα ολοκληρωθεί με συμφωνία, αν και την ίδια ώρα το 61,54% δηλώνει πως δεν συμφωνεί με τους έως τώρα χειρισμούς της κυβέρνησης.

Όσον αφορά τα προβλήματα που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή στην αγορά, η αβεβαιότητα και η αδυναμία μακροπρόθεσμου σχεδιασμού δείχνει να αποτελεί τη μεγαλύτερη ανησυχία για τις περισσότερες επιχειρήσεις (26,92%), ενώ αρκετές (28,46%) προβληματίζονται περισσότερο από τις έντονες φορολογικές επιβαρύνσεις και τις συνεχείς αλλαγές στο πλαίσιο λειτουργίας. Η έλλειψη ρευστότητας και η αδυναμία εύρεσης κεφαλαίων κίνησης αποτελούν το βασικό ζήτημα για το 23,08% των συμμετεχόντων, ενώ το 20,77% αξιολογεί ως το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή πρόβλημα τη συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης καταναλωτών.

 

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την Pollfish, μια εταιρεία τεχνολογίας – μέλος της Esomar, σε επιχειρηματίες και υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων στην Ελλάδα κατά την διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας και αναλυτικά τα αποτελέσματα της παρουσιάζονται στο BusinessNews.gr

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την

Direction Business Network: Τηλ. επικοινωνίας: 210 7712400.

Share with friends   

Written by

The author did not add any Information to his profile yet